Служебният кабинет трябва да поиска конвергентен доклад от ЕК. В

...
Служебният кабинет трябва да поиска конвергентен доклад от ЕК. В
Коментари Харесай

Асен Василев: Страната ни изпълнява всички критерии, освен инфлационния

Служебният кабинет би трябвало да изиска конвергентен отчет от Европейска комисия. В момента, в който изискат отчета, той ще излезе някъде в средата на юни, а до тогава умерено могат да бъдат признати трите закона, които не са признати. Това сподели съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Асен Василев в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

Страната ни извършва всички критерии, с изключение на инфлационния, уточни той, само че същото се е отнасяло и за Хърватия - инфлационния и за дълг към Брутният вътрешен продукт.

Инфлацията у нас е по-висока от тази в Европа, тъй като сме по-бедни, изясни Василев. „ В нашата кошница има доста повече сила и доста повече храни, а това бяха двете най-ударени артикули от войната. Цените са вързани с Европа, при нас инфлацията е импортирана ", съобщи той.

В 48-то Народно събрание Политическа партия е направила предложение в удължителния закон за бюджета учителските заплати да останат съответни, само че то е било неодобрено в бюджетна комисия от ГЕРБ, изясни Василев. „ Ако не се погрижим за учителите, няма да има нито работна ръка в бъдеще и това в действителност ще докара до банкрут на страната ", разяснява той.

Той назова цинични обвиняванията за това, че при кабинета „ Петков " мигрантските канали са били открити за бежанския поток. „ Ние заварихме „ Капитан Андреево без камери, без лаборатория, ние заварихме частна граница, отдадена на концесия на една частна компания. Ние започнахме тази граница да си я вземаме и да става държавна. Служебният кабинет пристигна, не заплати 70 лв. такса и границата отново стана частна ", уточни Василев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР