Служебният кабинет предложи на президента да назначи полковник Ивайло Сотиров

...
Служебният кабинет предложи на президента да назначи полковник Ивайло Сотиров
Коментари Харесай

Служебният кабинет предложи полк. Ивайло Сотиров за директор на Военна полиция

Служебният кабинет предложи на президента да назначи полковник Ивайло Сотиров за шеф на работа " Военна полиция " и да го удостои с висше офицерско звание " бригаден военачалник ". Това оповестиха от държавната пресслужба.

Към сегашния миг Ивайло Сотиров е заместник-директор на службата и извършва функционалностите на шеф, като за заместител е назначен още през 2017 година

" Военна полиция " е без шеф, откогато Борислав Сертов бе освободен през януари, когато тогавашния министър на защитата Красимир Каракачанов заяви, че той е спечелил конкурс и ще бъде боен аташе в посолството ни в Москва.

Тогава Каракачанов означи и че за поста готвят " кадрови боен, бригаден военачалник, човек с опит ", само че не показа име, като изясни, че не желае някой да спекулира, че министърът стартира през медиите фрагментите, които се изпращат при президента за координиране.

В следствие полк. Сотиров пое краткотрайно поста, а заместник-министърът на защитата Атанас Запрянов благодари на военачалник Сертов за положителното управление на Службата през годините и акцентира, че Военната полиция се употребява с извънреден престиж измежду останалите партньорски служби.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР