Служебния министър на правосъдието Крум Зарков, олицетворил себе си като

...
Служебния министър на правосъдието Крум Зарков, олицетворил себе си като
Коментари Харесай

Съмнителна обществена поръчка минала през правосъдното министерство

Служебния министър на правораздаването Крум Зарков, олицетворил себе си като аватар на Христо Иванов, небрежно препра остарялата скица за правене на пари от храната и топлото на лишените от независимост. След опитите да поддържа опитите на Георги Атанасов, Даниела Доковска и Ина Лулчева,  наречени „ Закон за премахване на основния прокурор “, рекламирано като законопроект съдържащ дълбоки промени, Крум Зарков се зае и със основаването на нов корупционен орган.
 
В изявлението си пред  „ Дневник “, Зарков не стопира да се самоизтъква със законопроекта за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности.
 
В същото пред медията Зарков твърди, че „ ще се основава проверяващ орган, който съсредоточено да се занимава с корупцията по висшите етажи на властта “, и по думите му „ той няма да бъде бухалка на властта “.
 
На фона на това, употребявани не на място от Зарков, на опитите му да бъде олицетворен като герой срещу корупцията и труженик за правдивост и върховенството на закона, в навечерието на най-светлия за християнската общественост празник „ Бъдни вечер “ на 23 декември 2022г. късния следобед, против комисионна посредством компания „ П-Форма “ ЕООД, Добрев урежда близкия до него Кирил Николаев Добрев с социална поръчка за зареждане на пандизите в България с гориво възлизаща над 10 милиона лв., заяви пик.
 
На 23 декември 2022 година в 15,30  ч., когато всекидневно множеството държавни институции в България са разпуснали своите чиновници и на работа, по остарялата добре позната и най-много настояща скица за споразумяване на състезания и публични поръчки, Борислав Нейчев, който е правилен на Крум Зарков служител от Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ и не инцидентно ръководител на комисията, дружно с Ивайло Йорданов, който е единственият оживял дълго на поста си шеф на пандизите отварят и афишира компанията, която печели поръчката и това е компания „ П-Форма “ ЕООД.

Интерес съставлява и обстоятелството, че на 28.10.2022г. в 16,55ч.  в постройката на ГДИН  на работа е предана на Крум Зарков чиновничка, която е натоварена да одобри пет минути преди крайният период подадената от Мариана Жекова Манолова, притежател и шеф на компания „ П-Форма “ ЕООД оферта.
 
Дори и без да имаме знания в корпоративното и комерсиално право с незадълбочен обзор на интернет ще установим, че през годините проверяващите публицисти в България са предоставяли на обществеността не една и две изявления за съгласуваност на компания „ П-Форма “ ЕООД с Кирил Николаев Добрев, която компания напрактика е неговата благосъстоятелност посредством подставената му вярна и близка Мариана Манолова.
 
Обществената поръчка за зареждане на пандизите с гориво (газьол) за отопление, която възлиза на 10 441 000 лв. е единствено една дребна част от далаверите на Заркови Кирил Добрев.
 
При обзор на решение № Л-5523 от 23.12.2022г.  намираме двамата единствени участника в процедурата и това е спечелилата с 24, 22 лева по-малко препоръчана цена компания „ П-Форма “ ЕООД, която афишира цена в размер на 3356,49 лв. за 1000л. и изгубилата компания ЛОМИДОЛ ЕООД, предложила 3380,71 лева за 1000л.
 
Запознати с особената социална поръчка, при която Кирил Добрев за следващ път безапелационно печели настояват, че Главния шеф на пандизите е бил персонално претрупан от Крум Зарков със задачата да бъде дадена поръчката на компания „ П-Форма “ ЕООД.
 
Ще напомним единствено, че по време на разрасналия скандал към изключване на Кирил Добрев от редиците на партията столетница  Зарков разгласи, че ще гласоподава " срещу " изключването на Добрев, ревниво защитавайки го. " Няма човек, няма проблем " е допустимо най-лошият метод на мислене. Винаги е бил подобен и в никакъв случай не е довел до нищо положително. В последните години Българска социалистическа партия натрупа опит с изключванията. С някои от изключените след това се коалира, с други войната продължава, само че нито в един случай това не докара до по-добър резултат. Затова ще гласоподавам " срещу " изключването на Кирил Добрев. Имам доста несъгласия с него. Противопоставих се на неговата кандидатура за ръководител.
 
Все още смятам, че той не трябва да е в първите редици. Но изключването му на автограф, сред празниците, без практическа опция да се отбрани против обвиняванията, не е редно. Още повече, че в идващите седмици предстоят съвещание на Конгреса и събирания на Националния съвет с оглед провеждането на директен избор на ръководител. Кой има интерес от следващия безплоден вътрешнопартиен конфликт вместо спокойна и градивна акция за пътя, по който Българска социалистическа партия би трябвало да поеме с цел да се възвърне? Със сигурност не са социалистите. "
 
В никакъв случай не желаеме да формираме мнение у аудиторията, а да представим една друга позиция, която неизбежно поражда размер от въпроси, всички свързани с корупцията по високите етажи на властта с маските и дълбоките пердета, зад които се крият тези субекти имащи за цел да прокламират цялостна непоносимост към корупционни прояви и в същото време да толерират персоналните такива. носи след себе си, написа още пик. Няма по какъв начин да не буди подозрение спечелилата публичната поръчка фирма  „ П-Форма “ ЕООД, която освен подава тръжните документи пет минути преди крайния период, само че и на практика обвързва околните съпартийци Крим Зарков и Кирил Добрев в спор на ползи и то в размери и параметри, за които българската правораздавателна система би трябвало да прояви интерес.
 
Научихме, че казусът не е в извършената социална поръчка, а в качеството на горивото. Тъй като, с цел да създадат далаверата Крум Зарков и Кирил Добрев са дали ниска цена на дизела, то сега не могат да бъдат зарадеми колите на тази цена. Поради тази причина те ще премесят с вода, което ще дефектира инсталациите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР