Службата за рекламни стандарти на Обединеното кралство (ASA) забрани някои

...
Службата за рекламни стандарти на Обединеното кралство (ASA) забрани някои
Коментари Харесай

Във Великобритания забраниха реклами на Shell, Repsol и Petronas

Службата за рекламни стандарти на Обединеното кралство (ASA) забрани някои реклами от британско-нидерландската Shell, испанската Repsol и малайзийската Petronas за заблуждение на потребителите по отношение на екологичната активност на компаниите, заяви Guardian.

„ Рекламната акция на Shell, популяризираща нейните зелени начинания, беше неразрешена заради обстоятелството, че (компанията) не осведоми потребителите, че по-голямата част от нейния бизнес се основава на изкопаеми горива като петрола, които са нездравословни за околната среда “, се споделя в изказването.

Освен това регулаторът забрани рекламите на испанската нефтохимическа компания Repsol и малайзийската нефтена и газова компания Petronas. Причината е непредоставянето на цялостна информация за тяхната активност и тактики за понижаване на въглеродните излъчвания в атмосферата, написа вестникът.

Преди това Shell започва рекламна акция, насърчаваща начинания за потребление на електричество от възобновими енергийни източници, както и електрически коли.

Според регулатора сходни реклами основават у клиентите усещането, че " забележителна част от енергийните артикули на компанията " са извънредно екологични, до момента в който в действителност активността на компанията се основава...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР