Случващото се в Украйна не е териториален конфликт, а Русия

...
Случващото се в Украйна не е териториален конфликт, а Русия
Коментари Харесай

Путин: Военната криза в Украйна не е териториален конфликт

Случващото се в Украйна не е териториален спор, а Русия няма потребност да превзема нови територии, тъй като е най-голямата страна в света. Това съобщи съветският президент Владимир Путин на пленарната сесия на 20-ата годишна среща на Международния спорен клуб " Валдай " в Сочи. В него вземат участие 140 специалисти, политици, дипломати и икономисти от 42 страни от Африка, Евразия, Северна и Южна Америка.

Путин увери участниците във форума, че задачата на Русия е да " построи нов свят ".

 

 
Русия е най-голямата, най-обширната по територия страна в света. Ние нямаме ползи във връзка с завладяването на спомагателни територии. Все още би трябвало да развиваме Сибир, Далечния изток и други. Това не е териториален спор. Дори не е определяне на районен геополитически баланс. Въпросът е доста по-широк и фундаментален. Говорим за правилата, на които ще се основава новият международен ред.
Владимир Путин, президент на Русия

Руският водач упрекна Запада, че е провокирал войната в Украйна и че е изгубил връзката си с действителността. Според него историята на Запада в действителност е хроника на една безкрайната агресия. В речта си Путин за следващ път изрази тезата си, че Русия не е почнала войната в Украйна, а се пробва да постави край със своята " специфична военна интервенция ".

 
Ние не започнахме така наречен " война " в Украйна. Напротив, ние се опитваме да я прекратим. Не ние организирахме политически прелом в Киев през 2014 година - прелом, който беше кървясъл и противоконституционен. Все чуваме - това не е разрешено, това е невероятно, това е недемократично. Но тук това е допустимо.
Владимир Путин, президент на Русия

Според него трайният мир ще бъде открит единствено когато всички се почувстват в сигурност, когато осъзнаят, че мнението им се зачита и че в света има равновесие. Той увери, че стопанската система на Русия може да се оправи с военните разноски, макар че е изправена пред някои провокации. Според Путин всички проблеми, свързани със западните наказания против Москва, към този момент са преодолени.

Що се отнася до сферата на защитата, Путин заяви в хода на полемиката, че Русия е провела сполучливо тестване на нова мощна стратегическа ракета. Става дума за крилатата ракета " Буревестник ", която може да придвижва нуклеарни бойни глави и която евентуално може да поразява цели, намиращи се на хиляди километри разстояние от мястото на изстрелването ѝ.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР