Случващото се в ЦИК е пряк резултат от тази истерична

...
Случващото се в ЦИК е пряк резултат от тази истерична
Коментари Харесай

Димитър Димитров, ЦИК: Ще имаме достатъчно машини за изборите, работим да няма манипулации

" Случващото се в ЦИК е директен резултат от тази истерична десетдневка в 45-тия парламент. " Така изборният специалист и член на ЦИК Димитър Димитров разяснява пред Българска национална телевизия изказванията за различия в Комисията.

Според него към 7-8% от тези, които гласоподават в секции с по-малко от 300 гласоподаватели по лист, ще могат да упражнят вота си на хартия, което е доста дребен дял. В гласуването с машина има доста противоречиви детайли, счита Димитров. В Конституцията е записано, че би трябвало да имате равноизбирателно право и съгласно мен няма по какъв начин да бъде равно, в случай че достъпът до него е друг, разяснява още той.

" Никой не може да изключи вероятността от механически блокажи на устройствата, а тогава ще се употребяват хартиени бюлетини ", изясни Димитров.

" Правим всичко допустимо да няма операции на машините ", безапелационен беше той.

" Сагата сред ЦИК и " Сиела Норма " още не е завършила, защото ние още не сме заплатили цената на услугата, която сме получили. Между другото ние непосредствено се опитахме да контактуваме със " Смартматик ", изясни членът на ЦИК.

" Около 4200 лева е цената на численост от спомагателните 1637 машини, като е изкупено цялото налично количество. Тези пари ще се заплатят на компанията предплатено на 100% ", добави той.

" Ще имаме задоволително машини за парламентарните и президентските избори ", заяви Димитров.

" Надявам се Народното събрание, което ще изберем в тези избори, да има малко повече време и да се заеме по-системно с решаването на въпросите за машинното гласоподаване ", показа още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР