Случващото се в държавата е добро, но има какво още

...
Случващото се в държавата е добро, но има какво още
Коментари Харесай

Панайот Рейзи: Случващото се в държавата е добро, но има какво да се желае

Случващото се в страната е положително, само че има какво още да се желае, уточни кметът на община Созопол Панайот Рейзи в предаването „ Тази сутрин”. Той уточни, че има упоритостите да изкара още един мандат и има какво да се направи в Созопол.

По мотив наредбата за шума и реда той разяснява, че момента тази част е анулирана и се доработва. „ В момента редът е до 23:30. Ред и надзор има, само че аз като кмет не мога да натрапвам санкции”, уточни той.

Пропуснатите парцели за обявление той изясни с това, че се е развеждал с жена си и мислел, че няма потребност да ги афишира. „ Една част отиде при нея, една при мен. В обществения указател се вижда, че покупко-продажбите са вписани, мина цяла година и просто се пропуска”, сподели той.

Зрители на bTV от Созопол ни алармираха за рисков мостик в остарялата част на града. Той е построен по план " Старинен Созопол ", финансиран главно от Норвегия. В момента обаче се разрушава и е рисков.

" Идеята беше да си вършат фотоси хората, само че се оказа, че е рисков и в действителност е рисков, а за акостиране на лодки също, в никакъв случай не е имало мост от тази страна на Черноморието, на града, тъй като по принцип морето е бурно, пристанището е от западната част и не инцидентно от хилядолетия ", уточни Виргиния.

Проектът е на Фондация " Созопол ", а сътрудник е общината. Кирил Арнаутски, ръководител на Фондацията, уточни, че не стои въпросът дали е легален или не, а дали е въведен в употреба.

Чертежите са съгласувани с техническата работа, а осъществяването с Министерство на културата и националния институт за монументи на културата. Строителството завършва преди 7 години с налична среда за хора с увреждания.

От общината разясниха, че не са притежатели на оборудването и не могат да го ремонтират.

Панайот Рейзи уточни, че оборудването няма да бъде отстранено, а сега вървят процедури по узаконяването му. Той добави, че се надява идващото лято към този момент да може да се посещава.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР