Случващото с бежанците от самото начало на войната в Украйна

...
Случващото с бежанците от самото начало на войната в Украйна
Коментари Харесай

Ивайло Мирчев: Проблемите с бежанците са заради множество неработещи институции

Случващото с бежанците през цялото време на войната в Украйна демонстрира, че има нужда от още доста и съществени промени в институциите, които не престават да не работят, съобщи Ивайло Мирчев пред изявление за bTV.

“Институциите в България не работят и повода да не работят са Бойко Борисов и ГЕРБ. Всички институции бяха по този начин дресирани, че Борисов с едно позвъняване, по негови самопризнания, несъмнено, опраскваше съответна компания ”, съобщи той.

Това съгласно него се придвижва и в актуалната обстановка при оправянето с рецесията с бежанците от войната в Украйна. Той напомни, че страната е имала проект за реакция при бежанска рецесия, само че не е можело да бъде прибавен.

“В началото на войната бях на Дуранкулак, където нямаше нито един човек. А имаше заповед да се обезпечи. На нас като страна това би трябвало да ни е за урок и да се реформираме. Трябва да се променим и като общество ”, съобщи той.

По мотив изказването на вицепремиера Калина Константинова за решаването на рецесията с бежанците Мирчев съобщи, че под никаква форма не би трябвало да се размахва пръст на хора, които бягат от война.

“Беше образуван щаб, в който организационно нещата бяха сносно. Но надолу институциите просто не работеха и те не работят много от дълго време. В случая видях размахване на пръст, само че в голяма степен разбирам напрежението, под което е подложен целият щаб. Фактът е, че ние заварихме неработещи институции ”, съобщи той.

Мирчев съобщи, че “Демократична България ” ще изиска към краткотрайната анкетна комисия в Народното събрание за доставките на газ да бъде включена и тематиката за “Лукойл Нефтохим ”. Според него тя ощетява България с близо 200 млн. лева на месец.

Мирчев акцентира, че приоритет на “Демократична България ” е поемането на действен надзор върху рафинерията. Според него “Лукойл ” може да създава горива на доста по-ниска цена, в случай че купува на пазарни цени суровината.

“България има златна акция, по тази причина ще бъдат взети ограничения. Ще бъде определен нов представител на страната. Настоящият представител е потвърдил, че не пази националния интерес ”, безапелационен е Мирчев, като напомни, че “Демократична България ” се стреми към нулева енергийна взаимозависимост от Русия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР