Случвало ви се е сигурно - откривате някоя синина по

...
Случвало ви се е сигурно - откривате някоя синина по
Коментари Харесай

Защо получаваме синини по тялото?

Случвало ви се е несъмнено - откривате някоя синина по тялото си, а даже не си спомняте от какво би могла да е. Освен натъртването, което води до образуването на оток и синина, друга причина за появяването на виолетови петна по тялото, изглежда че няма. 

Тогава от кое място идват те?

Явлението се дължи на слаби капиляри. А това от своя страна значи дефицит в тялото на витамините " С ", " Р " и " К ".

Причината за синини може да бъде и хеморагичен васкулит - заболяване, обвързвано с нарушавания на имунната система и патологията на свойството на кръвосъсирване.

Ако липсват сходни болести, тогава евентуално тялото ни се нуждае от малко поддръжка под формата на витамините " C " и " Р ", които се съдържат в шипката, черешите, къпините, кайсиите и цитрусовите плодове. Или ако е необходимо да прибавим към менюто си витаминен комплекс, съдържащ витамин " С ", рутин, биофлавоноиди и хесперидин.

Източници на витамин " К " са зеленолистните зеленчуци, кафявите водорасли, рибеното масло, соевото масло, яйчения жълтък и люцерната. Така че би било доста потребно да включим някоя от тези съставки в диетата си. Така няма да ни се постанова да крием под дългъ ръкави и крачоли синьо-виолетовите последствия от авитаминозата.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР