Случвало ли ви се е някой, докато ви говори или

...
Случвало ли ви се е някой, докато ви говори или
Коментари Харесай

Белослава: Всеки ден живея с любовта

Случвало ли ви се е някой, до момента в който ви приказва или пее да имате чувството, че гали душата ви с леко перце? Нежно, тънко, внимателно, ненатрапчиво... Ето такова влияние има и една необикновено красива и надарена жена – Белослава! Всяка нейна дума, без значение дали е изпята или изречена в диалог, има силата да стига до сърцето ти и да отнася мислите ти в друга действителност. Белослава е магия, уют, хубост, обич...

Насладете се на думите и душата ѝ в идващите редове...

В какъв интервал те намирам сега, Белослава?

В доста мощно работен. Днес на концерта ще има премиера на три нови песни от идния албум. Готови са още няколко песни, само че едно е да ги измислиш, едно е да ги аранжираш, едно е да ги запишеш и едно е към този момент да ги изсвириш с цел да им дадеш живот. Съвсем друго е когато се качиш на сцената с тях. Докато една ария не стъпи на сцената – тя няма живот, не се е родила. За мен всяка ария се ражда не когато я запиша в студиото, а се ражда, когато я изпея на сцената. Като непознато тяло ти е, до момента в който не я изпееш онлайн, до момента в който не усетиш силата, като че ли не се е родила. За албума имаме изясненост над всички песни. Трябва да направя гражданска война за себе си в главата си, тъй като онлайн пространството дотам завладя нашия свят, че то открадна и музиката. За да издадеш физически притежател е комплицирано, скъпо и никой не го купува. Купуват се към този момент като колекционерски издания. Това над което се чудя е дали въобще би трябвало да има физически притежател този албум, тъй като и моята щерка ме учи на това и споделя: „ Стига си била толкоз сантиментална към предишното “. Аз към момента пиша с писалка и си нося бележник след бележник, в който протоколирам и песните си, и рецептите си, и мислите си. Аз още не мога да стартира да мисля на клавиатура, не мога да се науча да си закупувам електронни книги още. Някак изоставам, усещам по какъв начин съвремието диша във врата ми, аз още отстоявам сантиментално. Другият месец ще пусна нов сингъл, по-акустичен, с цел да може в онлайн пространството да живеят песните и да ги чуят повече хора.

И тъй като към този момент стъпих в третото десетилетие от моето творчество, много материал и списък съм събрала. Предложиха ми да създадем документален филм за тези 20 години извървян път. Това е идващото, над което ще поработим.
 Белослава Личен списък
Пълна си с хрумвания...

Даже се събуждам нощем към 04:00 часа и до 05:30 имам време за размисъл. Преди се плашех, след това разбрах, че очевидно времето денем не ми стига и това будене нощем е значимо да си доизмисля това, което не съм си доизмисляла денем. И с цел да не събуждам Евгени (съпругът ми) съм привикнала на мрачно да си повеждам мемоари и под леглото има листове хартия с молив. Дали ще е част от ария, дали ще е някой, на който съм не запомнила да звънна, дали ще е нещо концептуално, което ми е хрумнало, дали ще е нещо с новото меню в ресторанта, рецепта... Просто пиша. Динамично ми е в главата.-->
 Белослава Личен списък
Това ли е твоето време, единствено за теб?

Много години събрах бодърствуване поради специалността ми. И очевидно с годините не съм знаела и поради метода ми на живот, какъв брой са хубави утрините...Ставам доста рано, ставам по мрачно. Първо, тъй като би трябвало да разходя кучетата ни и второ, тъй като имам два пъти повече време единствено за мен. Холът е спокоен и мрачен. Пускам си Jazz Radio France или Jazz Radio New York. Пия чай. Гледам светлината, като стартира да влиза в хола, кучетата заран са доста щастливи. Сутрин цветовете, мисълта ти... спокоен си. Хубаво е, ярко е, топло е, уютно е. Няма напрежението на деня, което всички ни връхлита. Даже заран ни е времето, в което най-вече си приказваме. Утрините са моето време.
 Белослава Личен списък
Така ли успяваш да се съхраниш през годините?

Това е една доста витално значима житейска философия, която би трябвало да бъде споделяна, изключително сред нас дамите. В нас има свръхестествени сили. Аз мощно имам вяра в това, тъй като освен сме основани, с цел да сътворяваме живот, ами и нашата вътрешен глас е по-силна, нашата физика е по-силна, нашата природа е доста красива. Няма нищо по-съвършено от една чиста, гола и боса жена. На каквато и възраст да е. Доколко обаче тази гола и боса жена се харесва пред огледалото. Аз доста години се боря с това да се харесам, тъй като като всяка една жена, без да съм доста суетна, не се одобрявам, не се схващам доста.
 Белослава Диляна Флорентин
Имаш комплекси?

Имам страхове. Но да, имам. Ако 30 дни е 1 месец - аз се одобрявам 5 дни в него, останалото време не се виждам. Започнах да се изучавам да се одобрявам. Много е елементарно да приличаш на някой различен, доста е елементарно да си в стадото, доста е елементарно да гледаш модата. Много е елементарно да се отъждествиш и да се намериш чрез модела на някой различен. Много е ужасно да се харесаш в огледалото подобен, какъвто си – гол и необут. Чист. Станал току-шо. И да си кажеш „ Добре, даже и да не виждам съвършенство, то си е мое, и си го одобрявам, и си го обичам. Обичам си ръцете, краката, гърдите, дупето, лицето, главата “. Толкова е мъчно всичко да си харесаш, че то се трансформира в задължение. В съвремието дамите стартират да си нанасят големи вреди по лицата и телата. Продължава да имам вяра, че в чистото мислене, в чистите взаимоотношения, в чистата храна и в това от рано да стартираме да пием добавки: вечерната иглика, селен, магнезий и ескимо 3 – след 40 години би трябвало да те съпътстват. По-лесен е преходът към менопаузата, към остаряването. Спортът всеки ден. Цял живот тръгвах и спирах спорта, само че в този момент от година и половина не съм серпантина да спортувам. Почти не пия. Не съм за крайностите, изучавам се да е умeрено. С годините човек би трябвало да се обира.

Според мен без да желаеме до 40-та живеейки пламенно, хранейки се пламенно, пиейки пламенно, ние изразходваме 50% от виталния ни потенциал. А на нас ни трябват два пъти повече след 40 години, тъй като процесите се забавят. По-трудно ми е да поддържам връзка с хората в този момент. Преди с лекост общувах, с лекост излизах вечер, с лекост ходех и на подготовки, на фотоси, на изявленията... Сега всичко го върша мъчно, мисля го. Енергията ми не е същата.

Затова си мисля, че човек би трябвало да откри метода да се съхранява, тъй като съгласно мен остаряването не е остаряване. Това е продължение на младостта. Това е смяната на младостта. И зависи от нас дали ще го назовем смяна или ще го назовем остаряване. За мен най-хубавите дами са тези, които съумяват посредством погледа успяващи да видят живота. Той е безсънен, градивен, бездънен, избистрен, деятелен и към него се крие тайната и ключът към живота на всяка една жена.
 Белослава Личен списък
Успяваш ли това отношение към себе си, към живота да го предадеш и на щерка си?

Не. Изобщо. Изобщо не ѝ е забавна моята философия. Младостта е хуна, младостта е безпощадна. Младостта те кара да не чуваш и да не виждаш. Мога да приказвам за минусите на младостта, тъй като тя към този момент си е отишла при мен. Както е хубава, по този начин е и доста зла. След като видях какво е щерка ми да не живее в нашия дом, видях каква е болката и празнотата, през която още преминавам, чак в този момент започнах да мисля за майка ми и татко ми толкоз доста, колкото преди въобще не съм се сещала. Не съм знаела какво вършат, по кое време го вършат. Изобщо не ме е интересувало. Младостта прави тъй че тя е центърът на Вселената. А в този момент ги обичам два пъти повече. Животът го обичам повече в този момент. Като млад обичаш себе си, след това заобичаш живота. Улавяш в живота толкоз скъпи качества, мигове и дълбочина, че не знам по какъв начин ще се разделя с този живот. Той е толкоз прекрасен...
 Белослава Личен списък
А по какъв начин си показвате любовта един към различен в фамилията?

Аз съм доста всеотдайна. Аз съм досадна. Непрекъснато им споделям „ Обичам те “. Прегръщам ги. Готвя им. Събирам наши другари вкъщи. Непрекъснато им върша дарове. Разбрах, че обичането е в действителност да даваш.

Аз в никакъв случай не съм ощетявала тях за сметка на моята специалност. Когато се прибера у дома се трансформирам в една най-обикновена майка, брачна половинка, стопанка, доста елементарна. Тиха, скучна от време на време. Белослава е за на сцената, а пък тази другата Белослава е майка, брачна половинка. Те не са длъжни това задължение да го нося у дома.

Как успяваш да балансираш?

Като имам доста мощен център до себе си. Имам 22 години един извънреден мъж до себе си, който е по-силен от мен. Ако той беше по-слабият, щях да го придърпам към моя център, само че неговият е по-силен. Така двете ни планети просто са уравновесени. При нас салдото е страховит. Никога не ме е карал да предпочитам сред музиката и него. Не е от мъжете, които да идва с мен на концерти, само че тъкмо и по тази причина аз първа се прибирам. Като пуснеш птичето и то незабавно се прибира. Затова когато се съберем и всеки е бил изпълнен в своя свят, в своята планета, тогава имаме постоянно какво да си разкажем. Пълно ни е, не приказваме за обичай. Говорим за разум, за душа, развиваме душата си. За душата, за тялото и за женствеността трябват доста грижи, тъй като тя закърнява доста.

Съвремието за мен е извънредно бездуховно. То е меркантилно. Всички приказват за пари отвред. Това е доста грозно време, в което живеем.
 Белослава Личен списък
Как се оцелява в такова време?

Като мислиш. Трябва да мислиш с кого общуваш, за какво общуваш с този човек, какво ти дава едно другарство, какво ядеш... Човек би трябвало да проучва живота си, да не кара по инерция, тъй като инерцията ще те удави.

Аз имам доста същински другарства. На едната ми ръка се броят моите приятелки, само че те са същински. Истинско женско другарство има. Аз го имам вяра. Обичам го. Знам какво е. Тези наши женски недостатъци, страсти, те са толкоз наши. Ние сме си толкоз близки, толкоз добре се познаваме без да знаем всяка една от нас, че би трябвало да сме по-единни в нещата, които вършим.

В днешно време ми липсва това, че нямам идоли, нямам кумири. Хора, на които да желая да имитирам. Медиите, таблоидите – на всички места е цялостно с някакви персони, които са гротески. Хора, в които няма дълбочина. Затова нуждая се да споделям от време на време някакви неща. Защото има дами, на които им е належащо да знаят, че не са сами. Че всички вървим по този дълъг път на самоусъвършенстването, на продължението на младостта. Това ще ни прави по-единни. Дори признавайки слабостите си. Всички ги имаме. Има доста мощни дами измежду нас, които ги скриват, само че когато се приберат вечер единствено те си знаят по какъв начин се усещат. Само те знаят заран какво виждат в огледалото. И каквито и маски, и гримове, и филъри и екстри на съвремието да слагаш, това което чувстваш, това там в сърцето – тупти и ти припомня друго.
 Белослава Личен списък
Може би е и значимо да можем да разпознаваме какво има вътре в нас...

Точно по този начин. Хората се объркват и от многото модели на държание, които ни се оферират, които ни заобикалят. Аз също от време на време съм желала да бъда някоя друга. Но когато имаш едно компактно, крепко, духовно, стъпило върху правила и обичаи сърце – няма това сърце по какъв начин да направи една грозна обвивка. Няма по какъв начин едно красиво сърце да има грозна обвивка. Мислила съм си доста за тези девойки, които се обезобразяват на младини – какви са те, каква порода са, какъв тип са... Казвам си, че несъмнено и те плачат на филми, и те обичат, и те се влюбват и те раждат деца. Те несъмнено са същите като мен, само че за мен те са различен тип. Аз разделям дамите на чисти, голи и боси и различен тип. Този различен тип аз не го познавам към момента. Не ги подлагам на критика. Има дами, за които корекциите са витално значими.
 Белослава Личен списък
Какъв е твоят 14-и февруари? Какво ти е отношението към празника?

Ние не честваме 14-и февруари. Аз любовта я имам. Аз всеки ден пребивавам с любовта. На хората. Те ме срещат, приказват ми хубави неща. Всеки ден пиша, изобретявам, създавам. Аз пребивавам, окъпвам се в обич. Аз съм от най-щастливите хора на тази планета, тъй като освен го имам, само че и го съзнавам. Нося го почтено на раменете си, разпределям. Абсолютно без отмалялост, безплатно... Любовта за мен не е на 14-и февруари. Тя за мен е моята орис. Радвам се, че съм дипломат на любовта толкоз години. Хората това виждам в мен, в моите песни.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР