Случвало ли ви се е да застанете с прахосмукачка и

...
Случвало ли ви се е да застанете с прахосмукачка и
Коментари Харесай

Да чистим като професионалисти у дома

Случвало ли ви се е да застанете с прахосмукачка и моп в ръка в средата на хола и да не знаете от кое място да започнете чистенето?

Дали да минете единствено подовете или пък да минете фаянса с парочистачка? Какво да вършиме с прозорците? Дали да ги стартирате въобще или да повикате компания?

Чистенето не е нито елементарна, нито лесна работа, само че в случай че подредите всички задания и се снабдите с верните почистващи уреди, без доста старания ще постигнете резултати като след почистваща компания.

Три равнища на хигиена

 а Rowenta

Можем условно да разделим чистенето на три равнища - прахосмучене, измиване и разчистване с пара.

Прахосмученето отстранява огромните замърсявания и праха, само че не се оправя с петната от течности. Измиването с вода отстранява освен петната, само че и най-малките прашинки, избягали от четката на прахосмукачката.

Най-щателното разчистване е с пара. Дори можем да приказваме за стерилизация на повърхностите, тъй като високата температура на парата убива до 99.9% от микробите и бактериите.

Високата температура на парата оказва помощ и за справяне с най-упоритите замърсявания по котлоните на печката и фурната, в санитарните пространства и по пода.

Два метода в чистенето

 а Rowenta

Можем да разделим чистещите хора на два типа - всекидневно почистващи и стремително почистващи. Ежедневно почистващите посвещават всеки ден по десетина минути за нареждане и бързо разчистване на повърхностите и като цяло се радват на чист и подреден дом.

Тъй като обаче чистят всеки ден, рядко им остава време за главно разчистване на труднодостъпни места като горната част на дрешниците и прозорците, да вземем за пример.

Ударно чистещите са тези, които посвещават цялата събота или неделя на чистенето на дома и го "овършават " от пода до тавана. Те като че ли събират сили през цялата седмица и в деня за почистване са просто неудържими. Ако ги гледате, ще ви се стори, че имат най-малко 4 ръце.

Те реализират отлични резултати, само че с цената на голяма отмалялост и малотраен резултат - още във вторник - печката още веднъж е за почистване, и по пода към този момент има трохи. Ударночистещите обаче по никакъв начин не обичат да вадят прахосмукачката в работен ден и би трябвало да чакат чак до събота, с цел да видят дома си още веднъж измит.

Един смесен апарат

След всичко изброено дотук евентуално ви се коства, че ви би трябвало обособена стая единствено за почистващите уреди - прахосмукачка, моп и кофа, парочистачка за пода, ръчна парочистачка, с цел да може да стигате до всички ъгълчета… би трябвало ви и в допълнение време в денонощието, да вземем за пример 36 часа, с цел да съумеете да минете всички повърхности с всички уреди.

Спокойно, необходим ви е единствено един апарат - Той дава отговор на потребностите на всички чистофайници, без значение какъв жанр на разчистване избират - всекидневно или стремително.



Уредът работи по едно и също време и като прахосмукачка, и като парочистачка, и като ръчна парочистачка, с цел да свършите с почистването три пъти по-бързо. Само с няколко придвижвания подът ще бъде измит от тънък прахуляк до по-едри частици, почистен и дезинфекциран.

Допълнителните плъгини към вградената ръчна парочистачка идват на помощ когато би трябвало да се измият прозорците, фурната, фугите в банята, санитарията, огледалата или да се освежат завесите/дамаските. Оцветени са в разнообразни цветове, с цел да имате за всяко помещение друга четка, както е редно да се направи и при професионалното разчистване.

Нула препарати

Когато работите с подобен многофункционален апарат, потребността от препарати изчезва, тъй като към този момент няма петна и микроби, които да ви се опрат. Така домът ви ще е чист по един в действителност екологичносъобразен метод, без химикали и без риск от алергии за вас, децата и домашните ви любимци - единствено с 3 в 1 прахосмукачката с пара
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР