Случвало ли ви се е да получите внезапен спазъм или

...
Случвало ли ви се е да получите внезапен спазъм или
Коментари Харесай

На какво се дължат спазмите на мускулите ни?

Случвало ли ви се е да получите неочакван конвулсия или трептене в клепача, ръката или крайници? Чудите ли се по какъв начин тъкмо се появява тази реакция и по какъв начин може да се отървете от нея?

Неволните мускулни конвулсии са много постоянно срещани, само че към момента не са изучени задоволително добре. “Почти всеки ги е изпитвал в един или различен миг ”, споделя други Даниел Драхман, професор по неврология в Университета Джонс Хопкинс. “Тези конвулсии се появяват непринудено при над 90 % от хората. Дори сега до момента в който пиша това изречение, левият ми клепач трепери неконтролируемо. Много е досадно ”.

Най-често срещаният тип конвулсия е така наречен фасцикулация. Тя може да се появи във всеки мускул от тялото, само че се среща най-често в крайниците и клепачите. Фасцикулацията е резултат на някакъв тип неспокойствие на нервните окончания. Тъй като фасцикулацията не е злокачествено събитие, нейният генезис не е проучен в детайли. Възможни аргументи за този вид конвулсия могат да бъдат открити в неналичието на задоволително сън, прекомерното физическо натоварване, неналичието на магнезий и потреблението на стимуланти и най-много кофеин. Фасцикулацията е дразнеща, само че не предизвиква щета и се среща при съвсем всички хора.

Не всеки мускулен конвулсия обаче може да бъде избран като фасцикулация. Фибрилацията да вземем за пример постоянно се бърка с фасцикулация, само че при нея близките мускулни тъкани изцяло са изгубили техните нервни окончания. Фибрилациите по принцип са неприятен признак и неведнъж могат да алармират за съществено нервно заболяване като Болестта на Гериг.

Един елементарен метод да различите типа конвулсия, който имате е като застанете пред огледалото и се наблюдавате деликатно. Фасцикулацията е забележима – в случай че виждате по какъв начин клепачът ви трепти, значи това е фасцикулация. На собствен ред фибрилацията не се вижда през кожата и с цел да я откриете, би трябвало да се подложите на електромиография. Тя мери електрическата интензивност на скелетните мускули.

Ако имате прекомерно съществени пристъпи на фасцикулация, е допустимо да ви бъде предписано лекарство, което да понижи чувствителността на нервите, изяснява други Драхман. Ако те са породени от липса на задоволително магнезий, би трябвало просто да си добавите нужното количество в организма.

Инфо: Обекти.бг

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР