Случаят с катастрофата на бизнес самолета Embraer Legacy 600, при

...
Случаят с катастрофата на бизнес самолета Embraer Legacy 600, при
Коментари Харесай

Топследовател на самолетни катастрофи и драмата Total поема гибелта на Пригожин

Случаят с злополуката на бизнес самолета Embraer Legacy 600, при който почина Евгений Пригожин, е поверен на следователя на основния отдел за следствие на изключително значими случаи на Следствения комитет на Русия Иван Сибул, съгласно информиран източник, който е приказвал пред РБК.

„ Сибул е прочут като следовател на нашумели случаи на самолетни произшествия. Сред тях са самолетната злополука на летище Внуково през 2014 година, при която почина Кристоф дьо Маржери, тогавашен началник на петролната компания Total, както и злополуката на SSJ 100 през 2019 година на летище Шереметиево. Самолетът Embraer Legacy 600 на структурите на частната военна компания " Вагнер " се разруши на 23 август, в региона на Твер. Според Федералната организация за въздушен превоз на борда е имало 10 души, в това число създателите на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин и Дмитрий Уткин.

През 2014 година бизнес аероплан Dassault Falcon 50EX с шефа на компанията Total на борда и трима членове на екипажа се сблъска със снегорин, който излезе на пистата. Петима души бяха наказани на разнообразни години затвор, трима от бяха амнистирани, един беше освободен заради приключване на отминалостта, а още един напусна колонията няколко месеца след нова присъда за условно освобождение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР