Словенският челист Лука Шулич, известен като един от прочутите 2CELLOS,

...
Словенският челист Лука Шулич, известен като един от прочутите 2CELLOS,
Коментари Харесай

Лука Шулич от 2CELLOS жъне успехи в Европа, идва на Античния...

Словенският челист Лука Шулич , прочут като един от фамозните 2 CELLOS, потегли на европейската си обиколка. Придружен е от младия пианист Евгени Генчев , с който вършат извънредно сполучлива и чаровна музикална двойка.



Концертите им са на особено определени кокетни местоположения , пред извънредна публика. Публиката към този момент ги посрещна възторжено на първите им два концерта - в градините на кралския замък в Pedralbes в Барселона и в Parco delle Rose в италианското градче Градо в Триесткия залив. Следващата им спирка е на Piazza SS Annunziata във Флоренция.



Снимка 1 – общ пла н концерт – Барселона или Градо

Изборът на Лука Шулич за среща с българската аудитория е Летния спектакъл във Варна /на 6.09/., и Античния спектакъл в Пловдив /7.09./ - еднакъв по хубост и обаяние на другите европейски местоположения, особено подбрани за красивата музика на челиста.

Понякога в концертите им се явява като посетител и другият член на 2 CELLOS – чаровната провокация Степан Хаусер . Но това остава изнанада за публиката до последния миг.

Снимка 2 – Лука Шулич непосредствен проект



Лука и Евгени са млади, красиви, доста сполучливи . Събрали са всевъзможни награди в своите инстументални области, и въпреки още 30-годишни, са приети вуртуози на международната сцена.

Репертоарът им, който показват на красивите места в Европа , се разхожда от класическите емблеми до кавъри на най-големите рок и поп шлагери . SUMMER 2021 на Лука Шулич сплотява музиката на Nirvana, Queen, Led Zeppelin, Metallica, Sia, Linkin Park и доста прочувствени части, аранжирани за виолончело и пиано. SUMMER 2021 е музика за всеки усет и за всяко потомство.

Видео:

Chandelier

„ Моята огромна пристрастеност е филмовата музика”, споделя Лука Шулич. Затова и в репортоара заемат място ембламатични части, носители на Оскар - Shallow от кино лентата на Брадли Купър, Nuovo Cinema Paradiso на Енио Мориконе, музика от френския “Амели Полен”. „ Искам да продължа да изсвирвам класическа музика и някой ден да композирам и моя собствена”, добавя той.

Снимка 1 – общ пла н концерт – Лука и Евгени на сцената



„ Миналата година по това време с Лука репетирахме затворени по домовете си. Музикалната сцена в този момент е отворена и е толкоз хубаво да сме още веднъж на път и да споделяме страстта от музиката с живата аудитория на концертите ни” пък споделя Евгени Генчев.

Лука Шулич е един от дребното непознати музиканти от такава класа, който ще стъпи на българска сцена през това наситено музикално лято.

Концертите на Лука Шулич и Евгени Генчев са на 6.09. във Варна, Летен спектакъл и на 7.09. в Пловдив, Античен спектакъл. Билети се продават в системата на



Снимки: Simone Di Luca
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР