Словенският авиопревозвач Adria Airways спря всичките си полети във вторник

...
Словенският авиопревозвач Adria Airways спря всичките си полети във вторник
Коментари Харесай

Adria Airways спря полетите заради липса на пари

Словенският авиопревозвач Adria Airways спря всичките си полети във вторник поради проблеми с ликвидността, само че разгласи, че се водят интензивни договаряния за обновяване на работата му, заяви Агенция Франс Прес.

" Решението да се спрат краткотрайно всички полети е поради актуалната липса на средства, нужни за продължаването им ", съобщи в изказване самолетната компания си. В него се прибавя, че компанията води интензивни договаряния с евентуални вложители за намиране на решение.

Словенската страна продаде страдащата от финансови проблеми самолетна компания, която прави районни полети сред страните от Западните Балкани и други елементи на Европа, на немски капиталов фонд през 2016 година, откакто вложи в нея 50 милиона евро.

Но при новия притежател компанията продължи да губи пари и словенските медии спекулираха, че процедурата за оповестяване на банкрут е неизбежна, откакто два от 16-те ѝ самолета трябваше да останат на земята поради неплатени сметки.

Премиерът на Словения Марян Щарец удостовери, че самолетната компания е поискала помощ от държавното управление с цел да продължи активността си, само че разясни, че тя е частна и страната няма какво да направи. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР