Словения стана първата източноевропейска държава, която легализира еднополовите бракове. Консерваторите

...
Словения стана първата източноевропейска държава, която легализира еднополовите бракове. Консерваторите
Коментари Харесай

Словения първа в Източна Европа узакони еднополовите бракове


Словения стана първата източноевропейска страна, която легализира еднополовите бракове. Консерваторите в страната не са очаровани. Те споделят: " И най-хубавият татко не може да замести майката ".

До момента еднополовите бракове са узаконени в 18 европейски страни

От три месеца насам еднополовите двойки в Словения имат правото да се женят и да осиновяват деца. А от тази седмица са факт и законовите предпоставки за това - парламентът одобри съответните промени в Закона за фамилията..

Промените бяха утвърдени в Народното събрание с 48 гласа, 29 депутати бях срещу, един се въздържа. " Признахме правата на еднополовите двойки, които те трябваше да получат още от дълго време ", съобщи държавният секретар Симон Малевац при представянето на закона.

Най-голямата опозиционна политическа мощ - Словенската демократическа партия - разкритикува решението на Конституционния съд и провежда голям брой демонстрации с хиляди участници. " И най-хубавият татко не може да замести майката ", сподели ръководителката на фракцията на Съюз на демократичните сили Аленка Джерай при започване на парламентарното гласоподаване на измененията.

, множеството от тях дават и опция на двойките да осиновяват деца. Други европейски страни разрешават на еднополовите двойки да записват взаимно общуване, само че не и да се женят - сред тях са Чехия, Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Унгария и Италия. Повечето източноевропейски страни,, не са узаконили нито взаимното еднополово общуване, нито. 

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР