Словения отмени планираните по-строги мерки и решения за предоставяне на

...
Словения отмени планираните по-строги мерки и решения за предоставяне на
Коментари Харесай

Словения отмени предвидените по-строги мерки за транзитно преминаващите

Словения анулира плануваните по-строги ограничения и решения за даване на медицински документи за преминаващите пренос през страната, които трябваше да влязат в действие от на следващия ден.

По информация на посолството ни в Любляна с изменение на наредбата досегашните правила, които се отнасят до двете изключения - преминаващите пренос и интернационалния превоз, ще се ползват до 15 август 2021 година в това число.

Двете изключения касаят следните категории непознати жители:

- жители, командировани да извършват задания в интернационалния превоз или се връщат от такива задания. Те би трябвало да потвърдят това при прекосяване на границата със Сертификат за интернационалните транспортни служащи или документ, че са командировани от техния работодател;

- жители, които минават през територията на Словения и напущат Словения във допустимо най-кратък период или в границите на 12 часа след влизането.

Гражданин, който претендира да бъде измежду тези изключения, би трябвало да даде на полицията доказателство за това.

Останалите категории жители, които възнамеряват престояване в Словения за повече от 12 часа, имат избор да дават един от общо 8 документи, измежду които и Европейски дигитален документ за COVID-19. Подробности за тези документи може да прочетете тук:

При потребност, българските жители могат да се свържат с посолството ни в Любляна в работно време на следния номер: 00 386 1 28 31 899/900

и в извънработно време на дежурен: 00 386 41 722 238,

а както да потърсят връзка на ел. поща на адреса на дипломатическото ни посланичество: [email protected].
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР