Словения обърка сметките на устремения към промоция тим на Норвегия,

...
Словения обърка сметките на устремения към промоция тим на Норвегия,
Коментари Харесай

Словения превъзмогна гол на Холанд и обърка сметките на Норвегия

Словения обърка сметките на устремения към промоция отбор на Норвегия, откакто го надделя с 2:1 като хазаин в среща от Група 4 на Дивизия “Б ” на Лигата на нациите. Скандинавците водеха до 69-ата минута с дежурно попадение на Ерлинг Холанд (47’), само че Ян Облак и компания съумяха да вкарат два гола посредством Андраж Шпорар (69’) и Бенямин Шешко (81’). Така домакините записаха първия триумф в конкуренцията и имат шансове да се спасят от изпадане, до момента в който норвежците рискуват за изгубят задатъка си пред Сърбия.

Гостите имаха игрово преимущество в огромна част от срещата - изключително през първото полувреме, в което Облак блесна с две спасявания, а Холанд и съотборниците му пропуснаха още няколко шанса.

Две минути след паузата бранителят на Лудогорец Жан Карничник позволи неточност в наказателното си поле, от което Холанд незабавно се възползва и опъна мрежата за 1:0.

Послед обаче словенците се разиграха и последователно постановиха превъзходството си. Шпорар изравни в 69-ата след асистенция на Шешко, а в 81-вата самият нападател на Ред Бул (Залцбург) осъществя за 2:1 след неубедителна интервенция на вратаря.

В заключителните секунди на дуела Карничник беше изнесен на носилка, защото падна неприятно след единоборство с състезател на Норвегия.

В другия мач от групата Сърбия приема Швеция от 21:45 часа.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР