Словашкият премиер Роберт Фицо предложи награда от един милион евро

...
Словашкият премиер Роберт Фицо предложи награда от един милион евро
Коментари Харесай

1 млн. евро награда за информация около убийството на словашкия журналист

Словашкият министър председател Роберт Фицо предложи премия от един милион евро за всеки, който разполага с информация за убийството на проверяващия публицист Ян Кучяк, което шокира страната и бе наказано от Европейски Съюз и Съединени американски щати, съобщи BBC.

Това разгласи министър председателят на конференция.

Той и неговата партньорка Мартина бяха убити в дома им, намиращ се на 65 километра източно от столицата Братислава. Телата им бяха открити в неделя.

Последната публикация на Ян Кучяк от 9 февруари проверява подозирания за данъчни измами, свързани с първокласен апартаментен комплекс в Братислава, както и връзки с италианската мафия.

Случаят към апартаментния комплекс доведоха и до митинги през предходната година, с искане за оставка на министъра на вътрешните работиРоберт Калинак, поради негови бизнес връзки с бизнесмена Ладислав Бастернак, разследван за вероятни данъчни измами. И двамата отхвърлят каквото и да е закононарушение.

Словашката стопанска система процъфтява и виталните й стандарти се покачиха внезапно след присъединението й към Европейски Съюз през 2004 година, само че доста словацитвърдят, че страната им към момента не е в положение да пази върховенството на закона. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР