Словашкият министър на здравеопазването Марек Крайчи заяви, че подава оставка,

...
Словашкият министър на здравеопазването Марек Крайчи заяви, че подава оставка,
Коментари Харесай

Руската ваксина предизвика министерска оставка в Словакия

Словашкият министър на опазването на здравето Марек Крайчи съобщи, че подава оставка, с цел да се решат различията в ръководещата коалиция, заяви Ройтерс. Разногласията породиха поради потреблението на към този момент неодобрената от Европейски Съюз съветска ваксина " Спутник V " против новия ковид, която сега минава развой на инспекция в Европейската организация за медикаментите.

Разрешение за потребление на тази ваксина в Словакия е било обещано от здравния министър, а министър председателят Игор Матович предходната седмица провокира съдружния спор, като заобиколи сътрудниците и подреди да се доставят колета от съветската ваксина.

Единството на ръководещата коалиция в този момент ще се резервира, а министър председателят Матович остава на поста си, макар че две от четирите партии в обединението желаеха оставката му, заяви словашкото радио.

Марек Крайчи към този момент ще е ръководител на комисията по здравни въпроси на Народното събрание.

Първата пратка " Спутник V " беше доставена в Словакия на 1 март. По-рано Крайчи беше декларирал, че потреблението на съветската ваксина ще стартира от втората половина на март.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР