Словакия няма да позволи да бъдат ограничавани правата на Унгария

...
Словакия няма да позволи да бъдат ограничавани правата на Унгария
Коментари Харесай

Роберт Фицо: Словакия няма да допусне Унгария да бъде лишена от право на глас в ЕС

Словакия няма да разреши да бъдат ограничавани правата на Унгария в Европейския съюз. По-специално това се отнася за правото на глас. Това съобщи министър-председателят на Словакия Роберт Фицо, представен от Sita и " Фокус ".

" Що се отнася до Унгария, има оферти и резолюции, които даже приканват за лишаване на правото на глас или други значими благоприятни условия, които има държава-членка на Европейски Съюз. Ако аз съм министър-председател на Словашката република, в никакъв случай няма да се съглася страната да бъде осъдена за битката за нашия суверенитет и национални ползи ", съобщи Фицо по време на среща с унгарския министър председател Виктор Орбан в Будапеща.

Ръководителят на словашкото държавно управление напомни, че всяко сходно ограничаване изисква единодушието на всички страни членки на Европейски Съюз.

Той назова самодейността за отнемане на Унгария от право на глас " офанзива против страната ". Според него това опонира на вижданията за смисъла на суверенитета и отбраната на националните ползи на обособените страни членки на Европейски Съюз.

На 9 януари евродепутатът Петри Сарвамаа инициира събиране на подписи за лишаване на Унгария от правото на глас в Съвета на Европейски Съюз.

Само четири дни по-късно евродепутатът разгласи, че нужният брой подписи за петицията са събрани.

Европейският парламент може да прегледа сходна самодейност тази седмица.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР