Сливенската болница Хаджи Димитър спря приема на пациенти заради 8

...
Сливенската болница Хаджи Димитър спря приема на пациенти заради 8
Коментари Харесай

Сливенската болница спря да приема пациенти

Сливенската болница " Хаджи Димитър " спря приема на пациенти поради 8 медици, инфектирани с ковид, заяви bTV.
Седем от тях са в отделението по гастроентерология, което беше затворено още преди 3 дни. Две деца, близки на инфектирани медици, също са под карантина, а детската градина, която посещават към този момент е затворена.
Болницата от през днешния ден е затворена за пациенти. Извършва се цялостна стерилизация.
По решение на Регионалната здравна ревизия ще бъдат дезинфекцирани всички пространства, ще се вземат проби и в случай че са негативни, болничното заведение ще отвори с естествен режим на работа.
Паралелно ще върви и тестването на всички пациенти в болничното заведение и в случай че те са с позитивни проби, ще бъдат приети в болница в Инфекциозното поделение на регионалната болница.
Още първоначално кметът на града прикани лечебното заведение да бъде затворено.
В събота и неделя ще бъде осъществена цялостна стерилизация на болничното заведение, ще излязат тестванията на медиците и от РЗИ имам информация, че ще се отвори, когато те се уверят, че всичко е изпълнено съгласно условията, изясни кметът на Сливен Стефан Радев.
По думите му сега се изписват пациенти, с цел да се изпразнят отделенията, доколкото може, ще бъдат оставени тези, които не могат да бъдат изведени, които се възвръщат от интервенции или са в такова положение, че не могат да бъдат изведени.
Заразяват се медици, несъмнено е това, само че аз съм за това да се вземат всички вероятни ограничения, даже с риск на моменти да сме като свръхреакция. Моето мнение е, че колкото по-бързо се работи и се пресича дадена и неуравновесеност измежду хората и заплаха за работещите, толкоз по-добре, акцентира още кметът.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР