Сливен. Вчера, на военния полигон Нова село край Сливен, беше

...
Сливен. Вчера, на военния полигон Нова село край Сливен, беше
Коментари Харесай

Тренировъчни действия при терористична атака проведоха ОДМВР - Сливен и Военна полиция

Сливен. Вчера, на военния полигон „ Нова село ” край Сливен, беше извършено първото образователно занимание, ръководено от шефа на ОДМВР - Сливен старши комисар Димитър Величков. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Обучението е в осъществяване на Националния проект за противопоставяне на тероризма. Беше проиграна обстановка по зародил терористичен акт, при който е открита пукотевица по голям брой хора в социална постройка, в центъра на град Сливен, с жертви и ранени. Целта бе да се ревизира степента на подготвеност на институциите и тяхната своевременна съгласуваност и бързи дейности от приемане на сигнала за офанзивата до неутрализирането на терористите. В хода на учението чиновници на Тактическото звено за бързи дейности към ОДМВР-Сливен и Групата за противопоставяне и секване на терористични офанзиви към Регионална работа „ Военна полиция ”-Сливен разиграха сюжет по гонене, задържане и неутрализиране на терористична група, съумяла да избяга от мястото на офанзивата. Бяха осъществени дейности в обстановка на необходимост, като за нейното преодоляване се използваха коли, бронирани военни машини, оръжия, профилирана техника и екипировка, както и специфични тактически начини за неутрализиране на причинителите. В учението взеха присъединяване ръководители и представители на Областната администрация, Търговско дружество ДАНС, РД ПБЗН, Служба „ Военна полиция ” към МО, ДАИ, ЦСМП, Община Сливен, Военно формирование 22220-Сливен, чиновници на ОДМВР - Сливен и Регионална работа „ Военна полиция ” - Сливен.
Основно внимание бе обърнато на навременната връзка с институциите, готовността на Центъра за незабавна здравна помощ в обезпечаването на екипи и координацията сред тях и полицията за обезпечаване на кулоар за изнасяне на ранените от мястото на офанзивата, обезпечаване на бърза евакуация от екипи на Пожарна сигурност, както и взаимоотношението с автомобилната ревизия в заградителните мероприятия и опцията за затваряне на пътища с техника и други средства.
След финала на извършените дейности бе регистрирано постигнатото положително взаимоотношение сред институциите, които имат директен ангажимент по преодоляване на спешната обстановка и следствията от нея.
Учението бе извършено според Националния проект за противопоставяне на тероризма в Република България, в който са планувани комплекс от ограничения, свързани с предварителната защита и отбраната от терористични закани. Предмет на този проект са дейностите на способените институции при другите равнища на опасност и степени на подготвеност включително и образуване на образование на чиновниците от министерства и ведомства за резултатно взаимоотношение при терористична опасност. Тренировъчните дейности бяха осъществени по решение на Областния съвет по сигурност, управляван от регионалния шеф на Сливен Чавдар Божурски, и направен прелиминарен проект за съгласуваност и взаимоотношение сред структурите на районно равнище при пораждане на терористична офанзива.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР