Сливен. В Сливен официално беше представен бизнес каталогът Инвестиционна дестинация

...
Сливен. В Сливен официално беше представен бизнес каталогът Инвестиционна дестинация
Коментари Харесай

Сливен: В града официално беше представен бизнес каталогът „Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол“

Сливен. В Сливен публично беше показан бизнес каталогът „ Инвестиционна дестинация Сливен и Ямбол “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . Каталогът е стратегически комплект от артикули, съдържащи настоящи данни, съпоставяне, разбор на трендовете и визия за индустриалното и софтуерно бъдеще на района. Целта му е да подкрепи локалните управляващи в процеса по одобряване на еднаквост, брандиране и разпространение на града, както и при привличането на високотехнологични вложители в района.
В хотел „ Национал Палас “, където се организира Международният стопански конгрес: „ Бъдещето на Европа – претовареност, напредък и вложение – дружно можем повече “, кметът Стефан Радев съобщи, че би трябвало да се постави начало на доста по-близко съдействие, с цел да може дружно двата града да вървят в една посока.
„ Сливен и Ямбол са двата града, които са най-близо един до различен в България и нашият максимален късмет и вероятност е да се представим като една икономическа дестинация. Истината е, че вложителите, от който и да е бранш, въобще не се интересуват от административните граници на общини и области, а от това какво може взаимно да им предложи този пазар. Според мен е наложително да се възползваме от тези вероятности, които имаме дружно “, съобщи Радев.
Той напомни също, че министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова е приела концепцията, като се е заела пътят Сливен-Ямбол да бъде уголемен и да стане 4-лентов.
„ Това ще ни направи една огромна икономическа зона, което ще сътвори благоприятни условия и за всички поданици в района, и за всички евентуални вложители. Аз съм уверен, че този регион ще бъде горещата точка за вложения през идващите години в България “, добави кметът.
Той уточни, че за реализацията на тази концепция Община Сливен планува основаването на общинско сдружение, което да развива територията на Летище „ Бършен “. На тази територия е планувано да бъде построена инфраструктура и да се развива, което ще разреши на евентуалния бизнес в най-кратки периоди да осъществя своите планове.
„ Много се надявам взаимната ни работа на Сливен и Ямбол и всички общини от района да продължи. Надявам се целият този план да бъде подсилен от всички институции в България “, сподели още Стефан Радев.
Върху него работи консултантският екип на „ Тракия Тех “ – платформата за привличане на софтуерни вложители.
„ Този азбучник е значим освен за района. Той е значим за националната икономическа политика. За първи път имаме обединяване на два огромни града в капиталовото си представяне. С този азбучник ние даваме отговорите на вложителите още преди да са ни ги задали “, съобщи Георги Стоев – ръководител на УС на „ Тракия Тех “.
В плана взе участие и Фонд – устойчиви градове. Той финансира планове на бизнеса в разнообразни сфери на градското и икономическо развиване.
„ Изключително е това, на което присъстваме през днешния ден. Обединението е значимо. Изключително имам вяра в икономическото развиване на този район. Ще се веселя огромна част от вложенията на Фонда да са на тази територия “, съобщи от своя страна Надя Данкинова – изпълнителен шеф Фонд Флаг/Фонд устойчиви градове.
В каталога са залегнали точки като инфраструктура, население, обучение, заплата и човешки запаси.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР