Сливен. Село Бяла проведе традиционния си църковен събор. Това съобщиха

...
Сливен. Село Бяла проведе традиционния си църковен събор. Това съобщиха
Коментари Харесай

Сливен: Село Бяла проведе традиционния си църковен събор

Сливен. Село Бяла организира обичайния си църковен събор. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен . На Свети Дух църквата в селото „ Света Троица “ празнува храмовия си празник. По този мотив заместник-кметът Румен Иванов участва на тържествения водосвет в Бяла. Той поздрави от името на кмета на Сливен Стефан Радев всички поданици на селото.
„ На днешния ярък ден – Свети дух, поисквам доста здраве на всички вас, на околните и приятелите ви. Съхранявайте все по този начин християнските полезности, българските обичаи и духовното завещание на прадедите ни. Поздравявам уредниците от Църковното настоятелство, Кметството и Народно читалище „ Христо Ботев 1936 “ за постоянството и отдадеността, с която се грижат за сплотеността на вашата общественост “, се споделя в приветствения адрес от кмета.
„ За мен е огромна наслада и отговорност на Свети Дух да ви посрещна всички вас пред този храм и да ви поздравя с добре пристигнали “, съобщи на собствен ред кметът на селото Желю Янков.
За празника беше подготвен и курбан за здраве.
На събитието участваха националният представител Кольо Милев, общински съветници от локалния парламент, кметове на обитаеми места, поданици и посетители на село Бяла.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР