Сливен. Новият представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита

...
Сливен. Новият представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита
Коментари Харесай

Сливен: Новият представител на УНИЦЕФ за България д-р Джейн Муита се срещна с областния управител Чавдар Божурски

Сливен. Новият представител на УНИЦЕФ за България доктор Джейн Муита беше на първо работно посещаване в Сливен дружно с екипа си. Тя се срещна с регионалния шеф Чавдар Божурски, оповестиха от Областната администрация . Д-р Муита заяви, че организацията работи с доста мощен екип у нас. А в Сливен са осъществени сполучливи действия, които са станали модел за страната. Визитата ѝ е за да се запознае на място с тези действия, с цел да се увеличи качеството на услугите по този начин, че те да станат устойчиви. Като образец за положителни практики бяха посочени Центърът за майчино и детско здраве, планът „ Заедно от детската градина “, съдействието с адвокатската гилдия за обезпечаване на достъп на децата до правораздаване, разкриването на Синя стая за щадящо чуване и работата с подрастващи, които са в спор със закона.
Д-р Муита съобщи, че към този момент е разговаряла с ръководителя на адвокатската гилдия Тодор Костов. Направила е и посещаване в кв. “Надежда “ в Сливен. Тя даде доста добра оценка за работата в квартала на медицинските сестри от Центъра за майчино и детско здраве. Услугите обгръщат близо 3 000 фамилии (3 500 деца) годишно. Представителката на УНИЦЕФ за България изрази убеденост, че в бъдеще сестрите ще получават по-голяма поддръжка от останалите участници в системата. Сред главните аспекти в съдействието на регионално равнище е да се покачва информираността на популацията за услугите, които се оферират за децата и фамилиите.
От своя страна регионалният шеф изрече признателност за партньорството. Той съобщи, че главен приоритет за администрацията е обгръщането на децата в образованието. Чавдар Божурски се обърна с молба към доктор Муита и екипа ѝ за подпомагане и шерване на опит в тази сфера.
По време на диалога бе отправено предложение регионалният шеф да е хазаин на национална полемика, обвързвана с петгодишната активност на УНИЦЕФ по проблемите на децата в спор със закона.
В срещата участваха още зам. регионалният шеф Димитринка Петкова и основен специалист в дирекция „ Специализирана администрация “ Женя Андонова.
Д-р Джейн Муита е у нас от шест седмици. Тя акцентира, че УНИЦЕФ ще продължи да си сътрудничи и да дава техническа помощ в областите, обхванати от новата стратегия за страната (2018-2022 г.), като реализира още по-големи резултати за децата.
В Сливенска област УНИЦЕФ развива активност след подписването на Меморандум за съдействие през 2013 година във връзка със взаимния план „ Подкрепа за деца в спор със закона, деца в риск и техните фамилии “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР