Сливен. Новият команден център за видеонаблюдението на Сливен бе открит

...
Сливен. Новият команден център за видеонаблюдението на Сливен бе открит
Коментари Харесай

Новият команден център за видеонаблюдението на Сливен бе открит днес

Сливен. Новият команден център за видеонаблюдението на Сливен бе открит през днешния ден, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ – Сливен . 90 000 лева коства новото съоръжение на залата, а в цялата система са вложени над 1 000 000 лева, съобщи на откриването кметът Стефан Радев. Той разясни, че се работи по разширение и надграждане на видеонаблюдението. Предстои да бъде обхваната по-голяма част от града, като и създаване на такава система в дребните обитаеми места, в чийто обхват да попада трафика и общинската благосъстоятелност.
Бе регистрирано, че употребяваните съвременни технологии дават опция за навреме и качествено определяне и следене на разнообразни престъпления и хулигански прояви, посредством едновременено наблюдаване от самостоятелни един от различен контролни центрове, ситуирани в разнообразни обекти в града.
„ Видеоинформация е от изгода, както в решаването на престъпни случаи, по този начин и във опцията да се възнамеряват ограниченията за сигурност ” сподели шефът на ОДМВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков. Той благодари на кмета на града и на общинската администрация за построяването на този високотехнологичен план и акцентира, че това е една сериозна инвестиция, която ще даде своите позитивни резултати в опазването на публичния ред и гарантиране сигурността на жителите.
Министерство на вътрешните работи има непрестанен достъп до системата, която прави наблюдаване в действително време. Помощта, която оказва видеонаблюдението, в работата на полицията е от огромно значение. Благодарение на до момента настоящата система са разкрити голям брой закононарушения, решени са разнообразни проблеми при пътни катастрофи и са планувани редица превантивни ограничения по публичен ред и сигурност.
Възможностите на центъра за видеонаблюдение бяха показани от началника на отдел „ Общинска защита ” Петко Чолаков в наличието на кмета Стефан Радев, председателия на Общинския съвет Иван Митев, заместител регионалния управите Камен Костов, представители на общинска администрация и посетители.

Людмила ЙОРГОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР