Сливен. Красимир Георгиев продължи от Сливен маратона си по маршрута

...
Сливен. Красимир Георгиев продължи от Сливен маратона си по маршрута
Коментари Харесай

Сливен: Кметът Стефан Радев подкрепи ултрамаратона на Красимир Георгиев по маршрута на Коридор №8

Сливен. Красимир Георгиев продължи от Сливен маратона си по маршрута на Коридор №8. Стартът му беше даден от кмета Стефан Радев в 09.00 часа от площад „ Хаджи Димитър “. Това оповестиха от пресцентъра на Община Сливен .
Към бягането се причислиха възпитаници от спортното учебно заведение и запалянковци, които поддържат Георгиев. Проявата започва на 8 май във Варна и ще завърши на 24 май в Дуръс – Албания.
„ Красимир Георгиев е един извънреден състезател, чиито достижения са неповторими и доказателство, че няма невъзможни неща. В нашия град той има доста поддръжници, което е радващо, тъй като заразява с образеца си от ден на ден младежи. Важно е, тъй като спортът учи на дисциплинираност, непримиримост и поредност. Мястото на старта от Сливен не е инцидентно. Днес честваме 179 години от рождението на националния ни воин и горделивост за Сливен – войводата Хаджи Димитър, пред чийто монумент се намираме и стартът от площада, носещ неговото име, е и отдаване на респект на този популярен човек “, сподели кметът Стефан Радев.
Ултрамаратонецът благодари на кмета за поддръжката, както и на своите фенове от Сливен, които през вчерашния ден при финиширането му, са организирали посрещане.
„ Сливен е значим за мен. И различен път съм бил тук и се веселя, че градът е част от маршрута ми. Трябва да вършим сходни неща, с цел да се случват значимите планове. Радвам се на младежите. Искам да кажа, че да си деен е доста значимо. За да отидеш някъде отвън себе си, би трябвало да направиш нещо отвън себе си, да действаш “, сподели Красимир Георгиев, обръщайки се към младите лекоатлети от спортното учебно заведение. Преди старта той дава отговор на техни въпроси.
Събитието се организира под надпис #Свързаност и има за цел да насочи вниманието на Европейската комисия към нуждата от създаване на паневропейския кулоар №8, който свързва Адриатическо с Черно море, преминавайки през Тирана, Скопие и София.
Маратонът се организира под егидата на министър-председателите на България, Северна Македония и Албания, оповестиха уредниците.
Те са подготвили пет книги, в които кметовете в 20-е града по маршрута ще слагат подписи в символ на поддръжка. В Сливен книгите бяха подписани от кмета Стефан Радев. След края на самодейността те ще бъдат връчени на представители на Европейската комисия.
Красимир Георгиев връчи на кмета статуетка – знак на маратона.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР