Сливен. Десетки граждани, ученици и учители, представители на обществени организации,

...
Сливен. Десетки граждани, ученици и учители, представители на обществени организации,
Коментари Харесай

Сливен: Градът се поклони пред Апостола на свободата

Сливен. Десетки жители, възпитаници и учители, представители на публични организации, съветници участваха във възпоменателната гала в Сливен във връзка 146-годишнината от гибелта на Апостола на свободата. Това оповестиха от пресцентъра на Областната администрация .
Церемонията по традиция се състоя пред паметника на Васил Левски (1837-1873 г.) на едноименния площад в града. Областният шеф Чавдар Божурски, кметът на Общината Стефан Радев, ръководителят на общинския съвет Димитър Митев, депутати, ръководители на държавни ведомства или техни представители сервираха венци и цветя в символ на благодарност. „ В днешни дни постоянно приказваме за европейски полезности. Вглеждайки се в делата на Левски, тези европейски полезности са там, още в края на ХІХ век: полезности като човешки права, свободна самодейност, тъждество пред закона. Можем да се гордеем, че Васил Левски, един от българския народ, ги е дефинирал преди въобще да се заприказва за обединена Европа. Няма по-вдъхновяващ образец в днешната история за единение на думи, на каузи, за един живот, целия напоен с обич към хората и България “, сподели в словото си кметът Радев.
Възпоменателната гала бе извършена с военни почести и с присъединяване на Регионален клуб „ Х. Димитър “. Организатори бяха Община Сливен, военно формирование 22220, Сливенската митрополия, Регионалния инспекторат на образованието, съдружие „ Мати Болгария “, учебни заведения от града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР