Сливен да сключи споразумение за партньорство с Алба, Италия –

...
Сливен да сключи споразумение за партньорство с Алба, Италия –
Коментари Харесай

Сливен иска партньорство с родния град на Едоардо Миролио

Сливен да подписа съглашение за партньорство с Алба, Италия – това предлага кметът Стефан Радев на общинския съвет. Градът се намира в северозападната част на Италия. Известен е с производството си на праскови и на вино, които са и измежду традицонните браншове на Града под Сините камъни. Алба е родното място на бизнесмена Едоардо Миролио – най-големият вложител от Ботуша в страната ни, притежател на текстилна фабрика и хотел в Сливен, завод за конфекция в Котел, на винарска маза и трайни насаждения в новозагорското с.Еленово и други

За приноса си към развиването на българската стопанска система е получавал голям брой държавни оценки, получи български паспорт и стана гражданин на Сливен. Освен с този град, кметът Радев предлага общинският съвет да утвърди съглашения за съдействие с Ниш, Сърбия и с Бидгошч, Полша. Интересен е фактът, че локалната администрация има желание да обезпечи средства, нужни за определяне на първите контакти с бъдещите побратимени градове, посредством финансиране от Европейски Съюз по стратегия „ Европа на жителите ”. Очакваните средства са 25 хил.евро безплатна помощ. С тях ще бъдат финансирани двустранни срещи, определяне на контакти в образованието, бизнеса, културата и други сфери на публичния живот.

Преди дни кметът на Сливен Стефан Радев се срещна с сътрудника си Серхий Надал, кмет на украинския град Тернопол. Двамата са постигнали договореност за по-интензивни контакти, като се употребяват опциите да взаимно осъществяване на европейски планове по стратегии, отворени и налични за Украйна. Предстои и културен продан. Партньорството сред двата града е едно от най-старите, които има Сливен. То е от 50 години, само че в актуалната история на Украйна като самостоятелна страна, към този момент близо двадесет години, сливенски кмет не е посещавал Тернопол, отбелязал домакина.

Сливен има съглашения за партньорство и с Мелитопол, Украйна, както и с 10 града от Германия, Унгария, Гърция, Русия, Китай, Румъния, Беларус, Турция, Кралство Йордания, Молдова.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР