Следя с огорчение разпада на това Народно събрание, заяви президентът

...
Следя с огорчение разпада на това Народно събрание, заяви президентът
Коментари Харесай

Радев: Парламентът стана тържище - едните пазаруват депутати, другите връщат стария модел

Следя с оскърбление разпада на това Народно заседание, съобщи президентът Румен Радев по време на посещаване в Техническия университет.

Всички партии би трябвало да са наясно, че с тези кални битки дискредитират цялата политическа система. Българският парламент не е пазарище. Едните пазарят с депутати, другите се уговарят да връщат остарелия съдружен модел, добави Радев. Двете страни убиват вярата и доверието на българите в политическата класа. Убиват го с речта си, държанието, популизма и братуването сред политически съперници в името на властта.

Хората чакат бързи решения, безапелационен е той.

Президентът Румен Радев е на посещаване в Националния център по мехатроника и чисти технологии – кампус „ Студентски град “. Той прегледа лабораторния комплекс и организира среща с ректорското управление на Техническия университет – София.

" Блокажът на институциите е реалност, само че хората чакат бързи решения. Животът нараства. А държавното управление носи цялата отговорност, до момента в който Народно събрание не реши друго. Тези кавги не би трябвало да го отклоняват от решаването на неотложните задания ", сподели още Радев.

Според него кабинетът би трябвало да разсее подозренията, че може да отстъпи от позицията на България по тематиката за Северна Македония.

„ Идната седмица министър-председателят отпътува за Брюксел и би трябвало да отстои националните ползи. Затова и Народно събрание, и българите би трябвало да знаят авансово и ясно тъкмо каква позиция ще отстоява министър председателят. Но тя не може да се разминава с рамката на Консултативния съвет за национална сигурност. Всяко увъртане или опити за замяна ще имат тежки последствия”, заключи президентът.

ТЕМА преди 40 минути 2229 преди 42 минути 445 преди 57 минути (обновена) 669
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР