Следващото предизвикателство пред екипа на проекта е да го представи

...
Следващото предизвикателство пред екипа на проекта е да го представи
Коментари Харесай

Проектът за Библиотеката се бори за награда в престижния европейски конкурс REGIOSTAR AWARDS 2023

Следващото предизвикателство пред екипа на плана е да го показа във финалния кръг за асортимент на 11.10.2023 в гр. Брюксел

Бургаската Библиотека е финалист за премиите REGIOSTAR AWARDS 2023, #regiostars, в категорията „ Европа покрай жителите “.

От 2008 година влиятелният европейски конкурс REGIOSTARS награждава най-хубавите планове, финансирани от Кохезионния фонд, които показват високи достижения и нови подходи в районното развиване и служат като вдъхновяващи модели за други общности в цяла Европа.

Проектът на Община Бургас, който е финалист в класацията, се споделя „ Реконструкция и преустрояване на съществуваща постройка в културно-образователен център (музей) за модерно изкуство и библиотека “, финансиран от Оперативна Програма „ Региони в напредък “ и приключен при започване на 2022 година

Запустялата и порутена постройка на остарялата Немска болница бе реконструирана, с цел да отговоря на всички модерни условия за културна инфраструктура и с цел да подтиква позитивна смяна за развиване на културните и креативните промишлености, модерни форми на културно изложение и качествено обучение. Проектът дава отговор и на новите провокации, изискващи поддръжка за стратегически значими начинания като запазване и поощряване на културното разнообразие, креативната подвижност и отбраната на културната интелектуална благосъстоятелност.

Следващото предизвикателство пред екипа на плана е да го показа във финалния кръг за асортимент на 11.10.2023 в гр. Брюксел по време на Европейската седмица на районите и градовете, #EUinmyregion. От 14.09 до 14.11.2023 година жителите и приятелите на града също ще могат да изразят поддръжката си за плана като гласоподават за Public Choice Awards. Крайните спечелили в шестте категории ще бъдат оповестени на 16.11.2023.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР