Следващото поколение на Volkswagen Beetle ще стане електромобил с 4

...
Следващото поколение на Volkswagen Beetle ще стане електромобил с 4
Коментари Харесай

Следващият VW Beetle ще бъде електромобил

Следващото потомство на Volkswagen Beetle ще стане електрически автомобил с 4 порти. Това оповестява английското издание Autocar, представено от аутомедия бг, което се базира на свои източници в компанията.

Според инфорвацията, основният дизайнер на немския тръст Клаус Бишоф към този момент е направил първите скици на електрическия „ бръмбар”. Неговото излизане на пазара обаче ще стане факт не по-рано от 2021-2021 година Преди него Volkswagen ще пусне няколко модела от новото семейство електрически автомобили I.D.

Предвижда се идващият Beetle да бъде построен на модулната плаформа MEB, създадена особено за новото потомство електрически коли на Volkswagen. Използването на това шаси ще разреши да се резервира класическия дизайн на модела, като се усили свободното пространство в салона и се сложи система за задвижване на четирите колела.

Серийното произвеждане на електрическите автомобили на Volkswagen ще започва през 2020 година Първият представител на фамилията I.D. ще бъде стилен хечбек, а след него ще се появат кросоувър, миниван и внушителен седан. Целта пред германците е до 2025 година да пуснат на пазара най-малко 20 коли с електрическо задвижване.

 Следващият VW Beetle ще бъде електрически автомобил

В същото време Volkswagen започва план за портативни станции за зареждане на електрически автомобили. Компанията към този момент е подготвена с 12 такива устройства, които бяха предадени на управляващите във Волфсбург – града, в който се намира централата на немския производител.

Според шефа на Volkswagen Group – Хебрет Дийс (на фотографията вляво), концернът ще влага 10 млн. евро в зарядни станции, ситуирани във Волфсбуг и покрайнините му. Станциите ще се транспортират тук-там, на които се чака да потребност от тях. Например, в случай че следва мач на локалния футболен тим „ Волфсбург”, устройствата ще бъдат преместени до стадиона, където притежателите на електрически автомобили да ги употребяват, до момента в който следят футболната среща.



Подобна станция ще може да работи изцяло настрана от електрическата мрежа най-малко за избран интервал от време. В нея по едно и също време ще може да се зареждат до 4 транспортни средства – от електрически автомобили до колела на ток. Мощността на устройството е 200 кВт/ч, като самото то ще употребява сила и от „ зелени” източници – слънце или вятър. Поне първоначално зареждането от такива станции ще е изцяло гратис.

Снимки: Autocar, Volkswagen
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР