Следващата вълна, която ще се зададе, е от руски бежанци.

...
Следващата вълна, която ще се зададе, е от руски бежанци.
Коментари Харесай

Даниел Лорер: Има заплаха от Русия и очакваме президента да застане заедно с нас |

Следващата вълна, която ще се зададе, е от съветски бежанци. Вече успяхме да устроим няколкостотин стопански бежанци от Русия, най-вече висококвалифицирани инженери, които схващат каква ще бъде икономическата съсипия, която се задава там и търсят за себе си и за фамилиите си по-добро бъдеще. Това сподели министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер в ефира на Нова телевизия.

Ние би трябвало да се подготвим организационно и законодателно и за посрещане на съществени бройки на бежанци от Русия, добави той.

За първи път имаме опасност от страна на Русия към икономическата сигурност на България , това е фундаментална смяна и чакаме от президента да има смелостта да го съобщи на българското общество и да застане дружно с нас, сподели министърът. Позицията на президента е позорна в обстановка, в която България е изправена пред стопански шантаж – дейностите на Путин желаят да спрат българските заводи, да ни спрат топлото във у дома, в обстановка на такава икономическа офанзива против страната, не можем да се разделяме на леви и на десни, на млади и на остарели, на русофили и на русофоби, съобщи още Лорер.

Според него значимо е сега да сме една виновна нация, която желае дружно да премине през рецесията и да излезем от другата страна по-силни. Той означи, че за украинския президент Володимир Зеленски България е другарска страна, министър председателят Петков е бил един от дребното поканени в Украйна. „ Това значи, че те правят оценка всичко, което сме създали досега “, уточни Лорер.

Нека да кажем ясно – ние сме „ за “ военнотехническа помощ за Украйна тъкмо по този начин, както всички останали страни в Европейски Съюз, като нито една от тях не е влезнала в открит спор с Русия по този мотив, добави министърът. Сега е пристигнал моментът, в който България ясно би трябвало да каже посредством Народното събрание, че желае и би трябвало да подкрепи Украйна в тази война с Путин, добави министърът на нововъведенията и растежа.

Лорер уточни, че има вяра, че ще бъде открита формулата, в която съдружните сътрудници ще продължат да работят дружно. „ Българска социалистическа партия доста ясно осъзнава къде е националният интерес сега и политическата мъдрост ще надделее “, добави той.

„ Нито един от българските работодатели не желае „ Газпром “, нито един от българските работодатели не желае заплащане в рубли, нито един не желае България да нарушава глобите на Европейски Съюз, само че всички желаят газ на рационални цени, тъй че да останем конкурентоспособни “, съобщи Лорер. По думите му, защото това е общоевропейски проблем, договарянията за газ би трябвало да се случват на европейско равнище.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР