Следващата седмица, при старта на Народното събрание, ПГ на Продължаваме

...
Следващата седмица, при старта на Народното събрание, ПГ на Продължаваме
Коментари Харесай

Василев: Лечева облагодетелства собствената си федерация с имот и 3 млн. лв., докато е министър

Следващата седмица, при старта на Народното събрание, ПГ на " Продължаваме промяната " ще подава сигнал против служебния министър на спорта Весела Лечева в КПКОНПИ.

Това сподели някогашният състезателен министър Радостин Василев пред Българска национална телевизия.

" За мен е притеснително, да не кажа, че е на ръба на закона. В качеството си на длъжностен министър на младежта и спорта тя предлага на Министерски съвет да вземе решение парцел обществена държавна благосъстоятелност - стрелбищният комплекс, който е част от парцелите на ММС, да стане парцел частна държавна благосъстоятелност, и да бъде трансфериран в Националната спортна база, което е комерсиално сдружение. Забележете: ръководител на федерацията, която употребява този комплекс - Федерацията по пукотевица, е самата Весела Лечева. По-страшното е, че отделя три милиона лв. за неговия ремонт от парите, които ние бяхме планували за завършването на Арена Бургас ", споделя Василев.
" Представяте ли си министър да облагодетелства личната си федерация с парцел и три милиона лв., до момента в който е министър. Това значи Илияна Раева в случай че стане министър, да си направи зала за художествена гимнастика, и така нататък Това е безспорен безочлив спор на ползи. И в случай че това е била задачата на Весела Лечева - да стане министър, и да хариза един парцел в частна държавна благосъстоятелност, където е по-лесно разпореждането с парцела, където не се разпореждат публични поръчки - 3-те милиона лв. не е ясно по какъв начин ще бъдат изхарчени. Контролът по осъществяването на това е на Весела Лечева - т.е., тя ще управлява сама себе си ", разяснява още Василев.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР