Следващата седмица предстои решаваща операция за 24-годишния Йордан Пенчев -

...
Следващата седмица предстои решаваща операция за 24-годишния Йордан Пенчев -
Коментари Харесай

Какво е състоянието на Йордан, нуждаещ се от сърдечна трансплантация?

Следващата седмица следва решаваща интервенция за 24-годишния Йордан Пенчев - младият мъж, който живее с изкуствено близо две години и постоянно носи със себе си чанта, в която е зареждането му. Неговата най-голяма фантазия е да получи ново сърце. Сега обаче той ще получи второ изкуствено сърце, което да обслужва дясната страна на неговия орган.

" Йордан е добре за положението, в което е. Поддържаме го с избрани медикаменти, в устойчиво положение е и чака имплантирането на второто изкуствено сърце, то идва от Германия, в понеделник ще бъде в болничното заведение и в сряда или в петък ще го вграждаме ", обясни пред БТВ проф., чиито екип ще извърши интервенцията. Това обаче е краткотрайно решение. Окончателното би било трансплантация на човешко сърце от донор, което е мъчно постижимо. " В момента у нас чакащи са 38 души на възраст от 3 до 60 години ", сподели още проф. Начев.
 Поставят второ изкуствено сърце на млад мъж, чакащ трансплантация Поставят второ изкуствено сърце на млад мъж, чакащ трансплантация
Следващата седмица 23-годишният Йордан Пенчев, който от година чака трансплантация, ще претърпи интервенция по слагането на второ изкуст...

" Хората не можаха да схванат, че би трябвало да се имунизират. Мерките бяха съобразени с желанието на доста хора, значително бяха и популистки и като прибавим това, че есента поначало е интервал за вирусни инфекции, както зимата ни изненадва със снега, по този начин и вирусът ни изненада с един доста невисок % на имунизираните в България ". Така проф. Генчо Начев разяснява обстановката с COVID-19 у нас към сегашния миг. Според него извършената осведомителна акция е била " незадоволителна ", с цел да се обясни каква е изгодата от имунизирането.

" Не можаха да се избегнат тайните теории, че това са чипове, ще ни наблюдават. Какъв е смисълът да ни наблюдават, когато сме умрели? ", попита лекарят. Проф. Начев разяснява още, че " зеленият документ " би трябвало да бъде обсъждан като тласък, с който да се помогне на хората в мисълта и решението им да се имунизират, а създаването на лекарство против COVID-19 ще помогне в лекуването, само че не и в основаването на публичен имунитет.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР