Следващата експедиция на Virgin Galactic за космически туризъм ще се

...
Следващата експедиция на Virgin Galactic за космически туризъм ще се
Коментари Харесай

Virgin Galactic ще полети отново с космически туристи на 8 септември

Следващата експедиция на Virgin Galactic за галактически туризъм ще се състои на 8 септември, заяви компанията в изказване за пресата.

Космическият полет, наименуван Galactic 03, ще бъде осмата галактическа задача на компанията и третият ѝ търговски галактически полет. Galactic 03 ще води трима души до суборбиталното пространство от Spaceport America в Ню Мексико.

Това е друга огромна стъпка в упоритостта на създателя на Virgin Group сър Ричард Брансън да направи галактическите полети по-достъпни – макар че единствено най-богатите в света ще могат да си разрешат билет.

Третият търговски галактически полет на Virgin Galactic

Въпреки че Virgin Galactic не е показала имената на пасажерите, които ще летят на Galactic 03, те евентуално чакат пътуването отдавна.

Джон Гудуин, пасажер от предходния полет на Virgin Galactic, Galactic 02, чака повече от десетилетие, преди да получи позвъняването.

Първият търговски галактически полет на Virgin Galactic представляваше подготвителна задача за италианските военновъздушни сили, а двама от пасажерите на Galactic 02 завоюваха своите билети като част от лотария за награди.

Това значи, че Гудуин е първият пасажер на борда на галактически полет на Virgin Galactic, който е купил билет, а Galactic 03 евентуално ще бъде първият полет, на който всички пасажери са платили на компанията за галактически туризъм.

„ Тримата членове на екипажа на Galactic 03 са първите от групата астронавти „ създатели “ на Virgin Galactic – първите клиенти, чиято далновидна визия и ранни покупки на билети помогнаха фантазията за постоянни галактически полети да стане действителност “, написа Virgin Galactic в изказването си.

„ Екипажът на Galactic 03 купи своите билети още през 2005 година и от този момент е дейна част от виталната общественост на Future Astronaut на компанията “, продължава изказването.

Въпреки че тези пасажери към момента не са посочени, Virgin Galactic съобщи, че ще летят с Колин Бенет, един от инструкторите на астронавтите на компанията. Междувременно галактическият аероплан VSS Unity ще бъде пилотиран от Никола Печиле и Майкъл Масучи.

Суборбиталните експедиции на Virgin Galactic и Blue Origin

Преди галактическия полет Galactic 01 на Virgin Galactic, компанията сподели, че от август ще продължи да извършва комерсиалните си галактически полети всеки месец.

Следващата дата на изстрелване е 8 септември – това е в сходство с този график, защото Galactic 02 излетя до суборбиталното пространство на 10 август.

Полетите на Virgin Galactic разрешават на пасажерите да изпитат няколко минути безтегловност, преди VSS Unity да се спусне и да направи назад за кацане на пистата.

VSS Unity се носи на огромна надморска височина от самолет-носител, наименуван VMS EVE, който пуска галактическия аероплан на височина от почти 15 000 метра. След това VSS Unity задейства своя ракетен мотор, носейки своите водачи и пасажери до ръба на космоса.

Цялото прекарване продължава почти един час, в това число политане от пистата, освобождение, полет на Unity и кацане.

Virgin Galactic сега продава билети до $450 000. Неговият главен съперник, Blue Origin на Джеф Безос, лети с туристи до суборбиталното пространство благодарение на ракета с отвесно политане, наречена New Shepard. Ракетата от суборбитален клас New Shepard е приземена след особеност по време на научна задача без екипаж предходната година.

Главният изпълнителен шеф на Blue Origin Боб Смит обаче неотдавна сподели, че компанията е единствено на „ няколко седмици “ от изстрелването на New Shepard още веднъж на ръба на космоса.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР