Следите ли? Тази седмица българските медии сякаш излъчваха евтин крими

...
Следите ли? Тази седмица българските медии сякаш излъчваха евтин крими
Коментари Харесай

Подкаст | Сюжетът с Гешев: всичко е лично и е бизнес

Следите ли? Тази седмица българските медии като че ли излъчваха на ниска цена крими филм. Първо, новината за атентат против основния прокурор, след това замяна на желани оставки, една демонстративно скъсана, доста боязън, изменничество от страна на политическа партия и какво ли още не.Какво се случва? Очевидно има земетресения сред Гешев, Движение за права и свободи и ГЕРБ, които предизвикаха дълбоката страна за малко да излезе нескрито. Но това не е някаква " война " сред институции, а по-скоро наподобява на опит избрани хора да се " схванат ". И тъкмо по този начин работи превзетата страна.
Гласът на Капитал

„ Гласът на Капитал “ е седмичен подкаст, в който публицистите описват най-важната история от седмицата в дълбочина, с подтекст и разбор.

Следите ли? Тази седмица българските медии като че ли излъчваха на ниска цена крими филм. Първо, новината за атентат против основния прокурор, след това замяна на желани оставки, една демонстративно скъсана, доста боязън, изменничество от страна на политическа партия и какво ли още не.

Какво се случва? Очевидно има земетресения сред Гешев, Движение за права и свободи и ГЕРБ, които предизвикаха дълбоката страна за малко да излезе нескрито. Но това не е някаква " война " сред институции, а по-скоро наподобява на опит избрани хора да се " схванат ". И тъкмо по този начин работи превзетата страна.

В последна сметка това, че има взаимозависимост сред политическата и прокурорската власт се знае от дълго време. Но събитията от седмицата изискват внимание и превод. Затова в този епозод на подкаста " Гласът на Капитал " беседваме с журналистката Полина Паунова.
Your browser does not support the audio element.
Ще чуете:
Реклама
Хронология на събитията от последните седмици, от която се вижда най-лесно взаимовръзките сред политическа и правосъдна власт. Какво значат те и какво тъкмо се случва? По какъв метод сюжетът е привързан с договарянията за кабинет, кандидатурата на Мария Габриел за министър председател? Какво разбрахме от изкараната информация? Примери за поддръжката на прокуратура и политици през последното десетилетие Защо всичко това ни връща към въпроса за правосъдната промяна и ще се изчерпа ли тя просто с отстраняването на Гешев и Сарафов?
Свързани публикации Пра`им се на вманиачен 19 май 2023, 06:10 Подсъдим за приготовлението на убийството на Пеевски е дефинитивно оневинен 18 май 2023, 16:14 Коментар | Скандалите в прокуратурата: Чакали ръфат чакали 18 май 2023, 13:35 Мафията е мощна единствено в случай че държи крепко Народното събрание 18 май 2023, 09:45
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР