След всичко, което се случва при първите два мандата, възможността

...
След всичко, което се случва при първите два мандата, възможността
Коментари Харесай

Проф. Александър Маринов: Нови избори няма да доведат до по-голям хаос

" След всичко, което се случва при първите два мандата, опцията да бъде събрано стабилно и кардинално болшинство е извънредно дребна при избора кой да получи третия мандат ". Това съобщи пред проф. Александър Маринов, ръководител на Стратегическия съвет при президента Румен Радев.

По думите му нови избори няма да доведат до по-голям безпорядък, спрямо последната година от ръководството на ГЕРБ.

" Ситуацията е надалеч от апокалиптичната и едно положително ръководство би се справило задоволително безапелационно ", уточни той.

Председателят на Стратегическия съвет при президента разяснява, че президентът има конституционно право да забави връчването на мандата, с цел да даде опция на Народното събрание да свърши своята законодателна активност, а и с цел да се проучат по-задълбочено опциите за сформиране на държавно управление, само че решението му да --> проучвателния мандат на " ИТН ", демонстрира, че " причините му са натежали в тази посока ".

Според него е значимо по какъв начин последователите на партията на Слави Трифонов Има Такъв Народ ще одобряват решението му да върне мандата за сформиране на държавно управление. Той посочи, че това ще стане ясно от поддръжката, която ще получат на идващите избори.

Проф. Маринов дефинира като символен акт посочването на международната шампионка по шах Антоанета Стефанова като претендент за министър председател на Има Такъв Народ: " Тя е контрапункт на Бойко Борисов. Това са два антипода - като нрав, като лъчение. Остава въпросът, отвън този знак, който дава Има Такъв Народ, по-късно би трябвало да предложат собствен екип, в случай че желаят да са във властта ".
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР