След време германската елитна дивизия може да се радва на

...
След време германската елитна дивизия може да се радва на
Коментари Харесай

Нова съдийка се е устремила към Бундеслигата

След време немската елитна дивизия може да се радва на втората си дама измежду съдиите. Бибиана Щайнхаус към този момент втори сезон управлява срещи от Първа Бундеслига, а едно 22-годишно момиче я има за собствен кумир и желае да стане като нея. Това е Айлин Аджур, която е германка от турски генезис, живееща с родителите си в Берлин. В момента тя управлява срещи в районната лига в столицата и във Втора дивизия на женското състезание, само че е окуражена да извърви пътя нагоре.

“Като дете аз бях единственото момиче, което играеше футбол с момчетата - споделя Айлин. - След това прекосих в женския футбол, където изкарах към 2-3 години. Но не ми харесваше и желаех да се махна. Треньорът ми обаче не се съгласи: “С твоите знания за футбола не можеш просто по този начин да се откажеш. Можеш да станеш рефер.”

Aylin Acur est devenue la première arbitre féminine turc de l’histoire de la Bundesliga!

Soit dit en passant, c’est une fervente supportrice de Galatasaray pic.twitter.com/fEyNZ0zJZc
— Galatasaray France (@GSSKFRANCE) December 6, 2018
Младото момиче едвам смогва да съвместява съдийството с учението в университета. Всяка събота и неделя тя е на терена: “Важно е да бъда във форма. Тренирам по пет пъти на седмица, а през уикендите управлявам дуели и отново тичам”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР