След военния конфликт в Ивицата Газа – има ли риск

...
След военния конфликт в Ивицата Газа – има ли риск
Коментари Харесай

Лъчезар Богданов: Продавачи на страх спекулират с цените на горивата

След военния спор в Ивицата Газа – има ли риск от нов скок в цените на горивата? Темата разяснява в студиото на Нова ТВ основният икономист в Института за пазарна стопанска система Лъчезар Богданов.

Той назова хората, което популяризират на сходни спекулации „ продавачи на боязън ” и изясни какво е неговото мнение по тази гореща тематика.

„ Няма никакъв спор, че войни, спорове, политическа неустановеност въздействат върху цената на петрола и други основни първични материали, само че въпреки всичко би трябвало да подхождаме по-внимателно. Факт е, че цената на петрола скочи през миналата седмица, само че към момента е по-ниска от междинната за септември ”, разяснява специалистът.

По думите му е „ доста елементарно всичко да се хвърля на Близкия Изток ”. Трябва да се подхожда по-внимателно с разпалването на тематиката с цените, твърди Богданов. Икономистът е безапелационен, че интернационалното състояние въздейства на цените, само че не е единственият фактор, който се взима поради при ценообразуването на горивата.

Експертът разяснява и новината, че държавното управление се кани да тегли нов заем.

„ Това се прави, с цел да покриеш разликата сред доходи и разноски. Дефицитът е гласуван лятото от партиите, които поддържат държавното управление. Няма по какъв начин да има сюрпризирани ”, счита Лъчезар Богданов.

По думите му „ когато не вървят добре налозите, това е притеснително и значи, че или стопанската система потегля на зле, или някой в приходните администрации не си прави добре работата ”.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР