Новата нидерландска правителствена коалиция предложи днес най-стриктните досега правила за

...
Новата нидерландска правителствена коалиция предложи днес най-стриктните досега правила за
Коментари Харесай

Новата коалиция в Нидерландия подготвя най-стриктните миграционни правила

Новата нидерландска държавна коалиция предложи през днешния ден " най-стриктните до момента " правила за предоставяне на леговище, в това число опция да не се съблюдават правила на Европейски Съюз, както и изследване на опцията за пренасяне на посолството в Израел в Ерусалим, съобщи БНР с позоваване на Агенция Франс Прес.

Коалиционното съглашение в размер от26 страницисе появи през днешния ден рано сутринта след 6-месечни тежки договаряния сред четири партии след шокираща изборна победа на крайнодесния водач Герт Вилдерс.

" Ще бъдат подхванати съответни стъпки към най-стриктните до момента правила за приемане на леговище и към най-всеобхватния пакет за надзор на миграцията ", се споделя в текста.

Партиите показват, че ще изпратят искане до Еврокомисията за отвод от придържане към европейската политика по леговище " в най-скоро време ".

Хората без годно позволение за престояване в страната ще бъдат депортирани, " в случай че е нужно със мощ ".

Във външната политика партиите се ангажират да запазят Нидерландия като " градивен сътрудник " в Европейски Съюз и да поддържат Украйна " политически, военно, финансово и морално ".

Споразумението приканва да се изследва концепцията да се реалокира нидерландското посолство в Израел от Тел Авив в Ерусалим.

Все още не е ясно кой ще е министър председател на петата по величина стопанска система в Европейски Съюз.

Основният кандидат наподобява е някогашният министър на образованието и на вътрешните работи Роналд Пластерк, който изигра основна роля в първичните договаряния.

Вчера бе обявено, че договорката ще събере в коалиция с Партията на свободата на Вилдерс, дясноцентристката Народна партия за независимост и народна власт на оттеглящия си министър председател Марк Рюте, центристката Нов обществен контракт и фермерско-гражданското придвижване БББ. Заедно те ще имат болшинство от 88 депутати в 150-местната долна камара.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР