След водното бедствие в Царево, местните хора се оплакват, че

...
След водното бедствие в Царево, местните хора се оплакват, че
Коментари Харесай

Мародери крадат земеделска техника и уреди в наводнено Царево

След водното злополучие в Царево, локалните хора се оплакват, че в общината са плъзнали мародери. Краде се техника от залетите ниви, има нападения и по къмпингите. От полицията в града твърдят, че патрули на жандармерията обхождат засегнатите региони, с цел да спрат кражбите. 

" Големи са вредите - пипер, любеница, пъпеши, зеле… Водата се отдръпва и идват мародерите ", оплаква се селскостопанският производител Божидар Киров по Bulgaria ON AIR.

Земеделецът написа пост в обществените мрежи, наскърбен от неналичието на човещина след нещастието.

" Както си и мислех, мародерите не спят! Докато няколко дни се занимавах да извадя трактора от реката, някой се е погрижил да нямам сходни задължения с една от поливните ми помпи. На фона на общите загуби, а и на човешки животи, мародерството е едно от най-отвратителните закононарушения, което би трябвало да се преследва и санкционира с цялата суровост на закона ", е позицията на Киров. 

" Не става въпрос за някакви материални вреди, не е измеримо материалното, чисто морално това е непоносим акт ", акцентира земеделецът.

От мародери се оплакват и в потърпевшите от наводнението къмпинги. Крадат се най-вече уреди от караваните. От полицията в Царево твърдят, че откликват на всеки сигнал за обири в засегнатите региони. Патрули на националната полиция и жандармерията правят обходи в къмпингите Арапя, Лозенец и Оазис за да се избегнат нападения от крадци.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР