След вечерята снощи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, домакин

...
След вечерята снощи председателят на Европейския съвет Шарл Мишел, домакин
Коментари Харесай

Засега без пробив: Европейският съвет в Брюксел продължиха

След вечерята нощес ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, хазаин на срещата на върха в Брюксел, събра френския президент Еманюел Макрон, немския канцлер Ангела Меркел и водачите на четирите така наречен " спестовни " страни - Нидерландия, Австрия, Дания и Швеция, към които се причисли и Финландия, съобщи Франс прес в неделя.

Според източник, представен от Франс прес, френският президент пробвали да убедят премиера на Нидерландия Марк Рюте с нова трансформация на компромисния план за избавителния проект, променяйки съотношението сред грантове и заеми и изискванията за отпущането на безвъзмездната помощ.

" Тази среща беше доста сложна ", обявиха за Агенция Франс Прес европейски източници. След няколко опита за компромис Меркел и Макрон са напуснали срещата, с цел да беседват в хотела си с италианския министър председател Джузепе Конте, заяви дипломатически източник. Те чакаха от " спестовните " да създадат крачка в тяхна посока, която обаче не пристигна, отбелязва Агенция Франс Прес. След срещата Рюте съобщи пред публицисти, че " не се е съгласил с ултиматума ".

" Някои избягаха ", съобщи пред публицисти Рюте, представен от Асошиейтед прес. Запитан дали са си тръгнали Меркел и Макрон, той удостовери: " Да, тъкмо по този начин. Така че не постигнахме пробив довечера. Те избягаха в неприятно въодушевление. Ще продължим на следващия ден. Фактът, че продължаваме да беседваме демонстрира, че всички храним оптимизъм. Но дали ще реализираме триумф - ще би трябвало да изчакаме и да забележим ".

Канцлерът и френският президент ще се срещнат в 9,30 ч. локално време с Шарл Мишел, с цел да решат по какъв начин да се работи по-нататък, заяви източник, представен от Агенция Франс Прес. Вчера Мишел направи ревизирано предложение, с цел да се опита да отговори на запасите на Нидерландия и нейните съдружници по отношение на проекта за възобновяване, и се чака да направи ново предложение през днешния ден,
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР