Косовският премиер Албин Курти заяви, че всеки човек в Косово

...
Косовският премиер Албин Курти заяви, че всеки човек в Косово
Коментари Харесай

Курти: Сърбия разпространява пропаганда за насилие срещу сърби в Косово

Косовският министър председател Албин Курти съобщи, че всеки човек в Косово знае, че сръбската агитация за принуждение против сърби е тъкмо това - агитация.

Курти уточни в обществената мрежа " Х ", че " обстоятелствата приказват сами за себе си, разкривайки подли неистини и разкривайки до каква степен би стигнал един властнически режим, с цел да сее безпорядък ".

В поддръжка на това изказване той показа информацията, че в интервала от 2021 година до 2024 година в Косово са осъществени 86 убийства, от които в 81 случая жертвите са албанци, трима сърби и две други националности.

По този мотив министър председателят на Косово не даде данни за броя на етнически стимулираните офанзиви против сърби от идването на власт на Самоопределение, които са над 500 през предходните три години съгласно публични данни на Службата за Косово и Метохия, в това число офанзиви против частна благосъстоятелност и храмове на СПЦ, побои като неотдавнашния случай в Северна Митровица, раняването на сръбски деца на Бъдни вечер, стрелбата в тил от косовската полиция, потреблението на несъразмерна мощ...

" Официалната полицейска статистика демонстрира, че от 2021 година до 2024 година в Косово са осъществени общо 86 убийства: 81 албанци, трима сърби и две жертви от други националности. През 2022 година сърби са били убити годишно, две в община Северна Митровица и едно в Грачаница. За трима има единствено обвинени сърби в убийствата “, написа Курти и загатна случая в Банска.

„ Откроява се казусът с Банска, където трима сръбски участници починаха в конфликт с полицията след убийството на служителя на реда Африм Буняку на 24 септември “, сподели Курти.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР