"След вчерашните изявления на главния прокурор Иван Гешев, за мен

...
"След вчерашните изявления на главния прокурор Иван Гешев, за мен
Коментари Харесай

Васил Божков: Ако г-н Гешев иска да търси престъпници, нека се огледа по-високо от Комисията по хазарта


"След вчерашните изказвания на основния прокурор Иван Гешев, за мен е рисково да се върна в България ", съобщи пред bTV предприемачът Васил Божков.

В сряда от прокуратурата оповестиха, че е издадена европейска заповед за арест на Божков и са му повдигнати 7 обвинявания. Самият той дефинира обвиняванията като „ несериозни “.

Божков заяви, че в сряда са претърсени 13 офиса и дома му в парк Витоша.

„ Арестуваха жена ми. Нямам информация къде е в този момент. Може би е върната, може би е в ареста”, сподели още Божков и посочи, че при претърсванията „ нищо не е взето от офисите ". "Нещата по обвиняванията не могат да ги намерят в офисите”, сподели той.

"Как да се върна освен това състояние? Даже аз се усещам заплашен за живота си. Ако се върна несъмнено ще ме арестуват незабавно и какво ще стане с мен в ареста, не знам. Това са репресии”, съобщи предприемачът.

Той посъветва прокуратурата да търси нарушавания по-високо от Комисията по хазартa. „ Ако господин Гешев желае да търси нарушители, дано се огледа по-високо от Комисията по хазарта. Кой е над комисията – министъра. Кой е над министъра – министър-председателят”, уточни Божков.

Бизнесменът разгласи още, че за всичките 5 години "Националната
лотария " „ несъмнено е спечелила няколко стотин милиона. Но при всички положения не са толкоз, колкото Гешев твърди, че сме откраднали”.

Божков отхвърли да е оказвал каквото и да е въздействие на решенията на Комисията по
хазарта. „ Бизнесът е строго контролиран. Няма по какъв начин да се влияе”, съобщи Божков.

Бизнесменът сподели още, не се укрива, а „ си спри в чужбина”. Намира се в Балканска страна, на половин час път от България и добави, че не е в Сърбия. "От прокуратурата до момента никой не се е опитвал да се свърже с мен ", сподели още той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР