След усилените слухове, че начело на ЦСКА ще застане полякът

...
След усилените слухове, че начело на ЦСКА ще застане полякът
Коментари Харесай

Сръбски "Майстор" става треньор на ЦСКА?

След усилените клюки, че отпред на ЦСКА ще застане полякът Мачей Скоржа, от през вчерашния ден (3 юни) любимецът за поста на стадион " Българска войска " е различен. Става въпрос за роденият в Сърбия, само че придобил английско поданство експерт с забавното име Нестор Ел Маестро.
Поляк с огромни шансове да поеме ЦСКА Мачей Скоржа е водил всички футболни грандове в родината си
Официално удостоверение от " алените ", че точно той ще застане отпред на отбора, към момента няма, само че се чака мистерията с името на новия треньор да се разплете в околните дни.

Ако се окаже, че Ел Маестро в действителност поема ЦСКА, то у нас ще дойде извънредно забавна персона и индивидът, който изведе " Спартак " Търнава до шампионската купа на Словакия преди дни.

Нестор е единствено на 35 години. Роден е в Белград, а фамилията му се мести в Англия, когато е на 7, поради приближаващата война след разпада на някогашна Югославия. Така той попада в непозната среда, без да знае езика.

Всъщност, същинската фамилия на Ел Маестро е... Йевтич. Той обаче я сменя, с цел да не бъде свързван с родината си, която през 90-те не е одобрявана задушевно на запад. Като младеж носи името Джон Смит. След това се връща към в началото Нестор и прибавя забавната фамилия Ел Маестро. Така се споделя и до през днешния ден.

Футболната му кариера започва в младежките отбори. Той води поредно " Аустрия " Виена, " Валенсия ", " Валенсия Местая ", " Шалке 04 ", " Хановер ", " Хамбургер " и още веднъж " Аустрия " Виена, преди да поеме " Спартак " Търнава и да ги направи първенци след 28-годишно спиране.

През 2003 година пък се трансформира в най-младият помощник-треньор в Германия, заставайки на скамейката на " Шалке " единствено на 23 години.

Стилът на Ел Маестро е сравняван с този на мениджъра на " Манчестър Сити " Хосеп Гуардиола. Кандидатът за треньор на ЦСКА обаче намира единствено една аналогия - и двамата са с голи глави, а сходен паралел е като сред словашкото състезание и Бундеслигата.

Според сръбските медии, експертът е бил първи избор на нов треньор на " Унион " Берлин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР