След тези няколко години на застой и хаос, една лъжица

...
След тези няколко години на застой и хаос, една лъжица
Коментари Харесай

Борисов в Бургас: В общините влизат средства благодарение на т.нар. некоалиция

„ След тези няколко години на застой и безпорядък, една лъжица асфалт не са поставили. Сега, с помощта на така наречен некоалиция за всички обитаеми места, дребни или огромни се отпускат не малко средства. И това става допустимо единствено и единственото, тъй като има държавно управление. За всички критици на тази некоалиция – видяхме какво беше по време на служебните държавни управления. Без парламент, нямаше бюджети. Абсолютно затишие, както споделяше баба ми. Точка “.

Това сподели в Бургас водачът на ГЕРБ – Бойко Борисов, който идва с цел да се запознае с плана за новата детска болница, която следва да бъде построена на територията на най-голямата държавна болница в града. Борисов, дружно с зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили, Теменужка Петкова, кметът на Бургас, Димитър Николов и кметове от района, посетиха терена, върху който следва от този месец да започва построяването на новата университетска детска болница. Фирмата реализатор към този момент работи по трасетата за инженерната инфраструктура, посочи кметът Николов. Той показа и другите огромни планове, които започват през тази година.

По време на срещата стана ясно, че близо половин милиард лв. са отпуснати за планове по всички общини в Бургаски район.

Относно идна след 6 март ротация на министри, Бойко Борисов разяснява, че следва да се направи разбор на работата им и да се вземе общо решение с водачите на другите партии.

А на въпроса за идващия министър председател отговори:

„ България си имаше добър министър-председател. Но в тази обстановка е по-добре да се съсредоточимвърхуработа в партиите, със структурите. Когато работи сходен принцип като този сега -изключително либерален, на нечовечен самоконтрол сред всички участници в ръководството, мисля че това е положително за страната. Аз, каквото мога да оказа помощ и на открито и вътре в страната съм го направил и резултатите са забележими. Има ясно написано съглашение Денков – Габриел и при ротацията ще е по този начин. Нищо повече “.

По думите му, най-важният тест за работата на ведомствата ще бъде, по какъв начин ще се оправи Министерство на регионалното развитие в идващите дни, тъй като следва да се изготви проект за плановете на общините.

" Всички тези планове, които представихме и средствата за тях би трябвало да бъдатвходирани. Важно е в този момент да бъдат подписани плановете, парите са налични, бяха обнародвани и МРРБтрябва да работи не на 100, а на 1000% от потенциала си, тъй като всички кметове ще входират документи. Всичко трялва да се случи бързо,за дасе даде на кметоветеполе за работа. Министър, който се оправя с такива задания, може да остане да работи “, сподели ощеБорисов.

За работата на Правителството, възможните промени на министри и за плановете, които ще бъдат приключени в Бургас, чуйте повече в звуковия файл от Димитър Николов, Теменужка Петкова и Бойко Борисов:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР