“Роберт Фицо е между живота и смъртта. Пожелаваме му бързо

...
“Роберт Фицо е между живота и смъртта. Пожелаваме му бързо
Коментари Харесай

Орбан: Роберт Фицо е между живота и смъртта

“Роберт Фицо е сред живота и гибелта. Пожелаваме му бързо възобновяване и връщане на работа ”, съобщи унгарският министър председател Виктор Орбан пред публичното радио в Будапеща в петък, представен от “Ройтерс ”.

Коментарът му идва във връзка която се дефинира и като първият огромен опит за ликвидиране на европейски политически водач от над 20 години. Срещу Фицо бяха изстреляни няколко патрона, четири от които попаднаха в тялото му. Премиерът се намира в интензивно поделение, откакто претърпя няколко тежки интервенции.

“Молим се за министър-председателя и поддържаме Словакия. В тази обстановка щяхме да имаме огромна потребност от Роберт Фицо и помирена Словакия ” сподели Орбан.

Унгарският министър председател разяснява, че Фицо даже и да се възвърне, с месеци няма да може да може да извършва отговорностите си и то тъкмо в навечерието на изборите за Европейски парламент.

“Изправени сме пред избори, които ще дефинират освен членовете на Европейския парламент, само че дружно с изборите в Съединени американски щати могат да решат и хода на войната и мира в Европа ” обясни Орбан.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР