След стартирането на войната в Украйна, Владимир Путин беше посрещнат

...
След стартирането на войната в Украйна, Владимир Путин беше посрещнат
Коментари Харесай

Полет през руски прозорец – как приближените до Путин започнаха да се самоубиват един след друг

След стартирането на войната в Украйна, Владимир Путин беше посрещнат в най-противоречиви облици. От една страна се смяташе за избавител и обединител, от друга се трансформира в терорист. Европа изрази своето мнение, само че от всички типове наказания се очакваше, че точно олигарсите ще употребяват своята власт, с цел да приключат бързо въпросния спор. Това освен не се случи, само че глобените бяха подложени на преследвания и още доста сериозен напън. Миналата година точно нидерландските медии започнаха да приказват за феномена „ Смъртта на съветски милиардери “.

Всичко това не може да ни изненада, само че още по-странно, че покушенията, маскирани като нещастни случаи, започнаха да се демонстрират все по-често. До през днешния ден фамилиите на убитите не престават да настояват, че няма късмет да се приказва за самоубийство. Повечето опечалени упорстват за без значение следствие към мистериозната гибел, а до този миг се счита, че броят е в действителност рекорден. Смъртта на съветските олигарси може да се свърже доста елементарно и с продължаващата война, като съмненията най-често показват, че Путин разчиства полето и отстранява тези, които е трансформирал в милиардери, само че съдейки по тяхната достижимост, явно е, че има разбъркване на силите.

Нека проследим броя на съветски олигарси, умряли по изцяло тайнствен метод, като за тях се твърди, че са се самоубили. Списъкът е дълъг, само че дано проверим качеството на съветската прокуратура, качеството на следствието и направените разкрития, в случай че въобще има такива. Нека забележим броя на политическата чистка, която умерено може да се въплъти с тази на Сталин:

Леонид Шулман е шеф по преноса на Газпром, открит е мъртъв на 30 януари 2022 година Тялото му е открито в банята на дома му в Ленинградска област. До него има и самоубийствена записка.

Игор Носов е изпълнителен шеф на корпорация „ Далечен изток и арктически разработки “. Намерен е мъртъв на 8 февруари 2022 година и повода за гибелта е сърдечен удар – най-малко това се споделя в отчета. Игор е на 43 години.

Александър Тюлаков е на 61 години. Заема длъжността на изпълнителен шеф в Газпром. Отркит е в гаража на дома си в Санкт Петербург. До тялото има открита записка за осъществено самоубийство. Подаденият сигнал за откритото тяло е на 25 февруари 2022 година

Михаил Ватфорд е предприемач, открит мъртъв на 28 февруари 2022 година Открит е в гаража си в резиденция в Съри. Британските управляващи настояват, че не са разкрили никакви следи за осъществено закононарушение.

Васили Мелников е на 43 години и  изпълнителен шеф и притежател на Медсторм. На 23 март 2022 година е открит мъртъв в жилището си в Нижни, Новгород. Съпругата и двете му деца са открити мъртви до него.

Владислава Аваяев е на 51 години и заема длъжността на някогашен вицепрезидент на Газпромбанк, открит е мъртъв на 18 април 2022 година в жилището си в Москва. Съпругата му и 13-годишната щерка са открити мъртви до неговото тяло.

Сергей Протосеня е открит мъртъв на 55-годишна възраст. Той е някогашен изпълнителен шеф на Новатек. За неговата гибел излиза наяве на 19 април 2022 година По думите на управляващите е бил обесен на окачалка, неговата брачна половинка и щерка са убити с предмет, който при следствието демонстрира, че става въпрос за секира или различен тип хладно оръжие. Семейството се е намирало в Лорет де Мар, Испания.

 What a terrible accident! | 2022 Russian Invasion of Ukraine | Know Your Meme

Андрей Круковски е бил на 37 години. Той е общоприет шеф на Естосадок, Красная поляна – ски курорт, благосъстоятелност на Газпром. Открит е мъртъв на 1 май 2022 година Тялото му е намерено под канара в горите на Сочи. Твърди се, че е паднал от скалата, до момента в който е правил следващия си преход. Обърнете внимание на думата „ следващ “. Андрей е бил извънредно добър в своето занимание, само че паднал.

Александър Суботин е в борда на шефовете на Лукоил. За неговата гибел се оповестява на 8 май 2022 година Открит е в мазето на ямайски шаман в Москва. По думите на полицията е умрял от свръхдоза, предизвикала сърдечен удар, до момента в който е правил шамански обред. Други критици приказват за отрова на жаба.

Юри Воронов е изпълнителен шеф на Астра шипинг – контрактор на Газпром. Открит е мъртъв на 4 юли 2022 година Тялото му плува в басейна на личната резиденция в Ленинградска област. По тялото му има огнестрелни рани, една в главата и няколко по тялото. Пистолетът е открит в басейна. Интересно, в случай че това е самоубийство, какъв брой тъкмо е стрелял Юри?

Дан Рапопорт е 52-годишен предприемач. Тялото му е намерено на улица във Вашингтон на 14 август 2022 година По думите на полицията, той е паднал от жилището си, който се намира в един от небостъргачите.

 Ravil Maganov (2019-11-21).jpg

Равил Маганов е 67-годишен предприемач и притежател на Лукойл. Тялото му е намерено на 1 септември 2022 година Твърди се, че е паднал от прозорец на Кремълската болница в Москва. Лекарите оповестяват, че е бил приет в болница за сърдечни проблеми и най-вероятно му е прилошало и е паднал през прозореца.

Иван Печорин е на 39 години. Директор на авиацията в съветската корпорация „ Далечен изток и арктически проучвания “. Намерен е мъртъв на 10 септември 2022 година Тялото му е намерено на плажа в Береговой на 160 километра от Владивосток. Причините за гибелта са удавяне на нос Игнатиев във Владивосток, тялото е изхвърлено на брега след два дни. За Печорин се твърди, че е паднал от яхтата си.

Владимир Сунгоркин е 68-годишен основен редактор на вестник Комсомолска Правда. Новината за неговата гибел идва на 14 септември 2022 година Твърди се, че е получил удар и се е задушил, до момента в който отива на обяд.

Анатоли Герашченко е някогашен шеф на Московския Авиационен институт. 72-годишният шеф е открит на стълбището на същия институт. Твърди се, че е паднал и това е довело до неговия край.

Павел Пчелников е шеф на Дигитална логистика в съветските железници. 52-годишният мъж е открит на балкона на жилището си в Москва. Има изказване, че се е прострелял на същото място.

 Tough days to be a russian oligarch - 9GAG

Николай Петрунин е шеф на държавната Дума. 46-годишният мъж е открит мъртъв в незнайна болница в Москва. Той имал затруднения от коронавирус.

Николай Мушегян е на 29 години и е прочут като създател на компанията MakerDao – компания за криптовалути. На 28 октомври 2022 година е открит на плажа Ашфорд в Сан Хуан. Бил е открит удавен единствено няколко часа откакто прави последния си туит.

Вячеслав Таран е съосновател на компанията Либертекс. Същата се занимава с криптовалути и търговия с задгранични валути. За гибелта му излиза наяве на 25 ноември 2022 година Открит е покрай дома си на Френската Ривиера. Загинал в злополука с хеликоптер, който ръководи персонално от Швейцария.

Григори Коченов е изобретателен шеф на компанията Агима. Същата заема място в IT бранша. Коченов е открит на улицата. Полицията оповестява, че е паднал от балкона, само че това не пречи на полицията да издаде заповед за обиск в дома му, малко откакто е умрял. Никой не знае какво е било търсено.

Дмитри Зеленов е съосновател на Дон-Строй – строителна компания. Неговото тяло е намерено в Антибес, Френската Ривиера. На 9 декември 2022 година се твърди, че той е паднал на перилата и по-късно е починал в незабавното поделение, без въобще да се връща в схващане.

Владимир Биденов е 61-годишен бизнес сътрудник и компаньон на Павел Антов. Открит е мъртъв на 22 декември 2022 година в хотел Сай Интернешънъл. Твърди се, че е починал от сърдечни проблеми, въпреки и преди този момент да няма никаква история на сходни болести. Малко по-късно неговият придружител умира по доста съмнителни условия в същия хотел.

Александър Бузаков е 66-годишен общоприет шеф на корабостроителница Адмиралти. Открит е мъртъв на 24 декември 2022 година в Санкт Петербург. Умира ненадейно единствено ден, откакто е церемонията на новата подводница клас „ Лада “. Няма никаква информация или пояснение за неговата гибел.

Павел Антов е 65-годишен създател на Владимирски стандарт – компания за произвеждане на месо и член на борда на шефовете в Легиславтивската асамблея на Владимирска област. Умира на 24 декември 2022 година тялото му е намерено под прозорец на хотел Сай в Индия. Твърди се, че е паднал през прозореца.

 Col Gen Maslov.jpg

Алексей Маслов е 69-годишен някогашен пълководец на съветските сухопътни сили и представител на Уралвагонзавод. Умира на 24 декември 2022 година във военна болница в Москва. Умрял ненадейно, само че не се дават детайлности за неговата гибел.

Магомед Абдулаев е 61-годишен някогашен общественик на република Дагестан, умира в болничното заведение, откакто е блъснат от кола, до момента в който пресича улицата на 5 януари 2022 година

Дмитри Павочка е 49 годишен някогашен управител на Роскосмос, Сукхой, Лукойл и банка Менатеп. Открит е мъртъв на 26 януари 2023 година Пада от 17-я етаж на постройка в Москва. Причината за гибелта е изгаряне, тъй като Дмитри задремал с цигара в уста. Не се е задушил, само че по тази причина решил да скочи от прозореца и да се оправи с пламъците.

Владимир Макаров е 72-годишен полицейски военачалник, виновен за разбиването на митинги. Умира на 13 февруари 2023 година в своя дом в предградие на Москва. Руската организация ТАСС споделя, че явно се е самоубил, откакто не е извършил заповед на Владимир Путин.

Марина Янкина е на 58 години и е шеф на финансовия департамент в Министерството на защитата за западния боен бранш. Открита е мъртва на 16 февруари 2023 година Паднала е от 16-я етаж през прозореца на висока постройка в Санкт Петербург.

Какви са изводите? Ако сте съветски олигарх или доближен до Путин, в никакъв случай не стойте покрай стълби, в никакъв случай не носете оръжие, не влизайте в гаража, не гледайте през прозореца и не летете с хеликоптер. Странно е, че всеки един подобен случай може да се счита за трагичен случай, въпреки и множеството да са с дни и часове разлика.  

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР